B365TS08practTests

B365TS08practTests -...

Info iconThis preview shows page 1. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: https://www.courses.miami.edu/webapps/blackboard/content/listContent.jsp?cour... - PR EME 082 - BIL365HI - ENDOCRINOLOGY (SPRING 2008) (BIL365HI-082) > COURSE DOCUMENTS > PRACTICE EXAMS D41 1.C OM Practice exams OM Practice exams D41 1.C OM - PR EME D41 1.C Practice exam 1 Introduction 1) Who performed the first experiment in endocrinology in which the testes of cockerels were removed and then replaced in some of the animals? A. Brown-Sequard B. Berthold C. Bayliss and Starling D. Aristotle - PR EME D4 COM 11. 4) Cortisol is a: A. glucocorticoid B. mineralocorticoid C. progestin D. steroid hormone with 27 carbons 11. COM - PR EME 3) The human adrenal cortex develops from: A. endoderm B. mesosderm C. ectoderm D. modified postganglionic sympathetic neurons D41 1.C OM - PR EME Endocrine systems 2) Estradiol is synthesized directly from: A. cholesterol B. progesterone C. testosterone D. aldosterone 11. COM - PR EME D4 5) An example of a hormone that is cleared (removed) from circulation by being conjugated to glucose or by being sulfated is: A. estradiol B. epinephrine C. follicle-stimulating hormone D. insulin ED4 11. COM - PR EM ED4 Methods in endocrinology 6) In a radioimmunoassay to determine the amount of estradiol in a patient's blood, the supernatant fraction (liquid layer) obtained from an assay tube containing the sample would contain an amount of radioactively-labeled estradiol that is: A. independent of the amount of endogenous estradiol in the assay sample B. directly proportional to the amount of endogenous estradiol in the assay sample C. inversely proportional to the amount of endogenous estradiol in the assay sample D. none of the above - PR EM ED4 11. COM - PR EM Mechanisms of hormone action 7) The release of GDP and addition of GTP (on reaction) to the alpha component of the G protein is inhibited by: A. cholera toxin B. pertussis toxin C. phosphodiesterase D. caffeine ED4 11. COM 8) The receptor type for atrial natriuretic factor (ANF) is a? A. G-protein-coupled receptor B. receptor with intrinsic tyrosine kinase activity C. receptor with guanylate cyclase activity D. steroid hormone receptor with heat shock proteins ED4 11. COM - PR EM 9) The enzyme that converts phosphatidylinositol 4,5 bisphosphate (PIP2) to inositol triphosphate (IP3) and diacylglycerol (DAG) is: A. phosphodiesterase B. protein kinase C C. cycloxygenase D. phospholipase C MPRE M ED4 11. COM - PR EM Pituitary gland and hormones 10) The portion of the pituitary gland that develops as a downward (ventral) growth from the floor of the diencephalon (hypothalamus) is the: A. pars intermedia B. pars tuberalis C. pars distalis D. pars nervosa PRE MED 411 .CO Answers: 1) B 2) C 3) B 4) A https://www.courses.miami.edu/webapps/blackboard/content/listContent.jsp?cour... D41 1.C OM Practice exams D41 1.C OM - PR EME 5) A 6) C 7) B 8) C 9) D 10) D - PR EME Practice exam 2 - PR EME D41 1.C OM 1. Select the pituitary hormones that are correctly grouped in terms of similarity in structure. A. corticotropin, alpha-melanotropin, and beta-lipotropin B. follicle stimulating hormone, luteinizing hormone, and corticotropin C. growth hormone and lipotropin D. thyroid stimulating hormone, corticotropin, and lipotropin D41 1.C OM 2. The first 13 amino acids of ACTH make up: A. beta-LPH B. beta-endorphin C. met-enkephalin D. alpha-MSH - PR EME D4 11. COM - PR EME 3. The negative feedback effect that testosterone exerts on the brain in terms of GnRH synthesis is best described as an example of: A. short loop feedback B. long loop feedback C. autoinhibition D. none of the above 11. COM 4. The vascular link between the median eminence and the adenohypophysis is the: A. supraoptico-paraventricular-hypophysial tract B. infundibulum C. hypothalamo-hypophysial portal system D. tuberoinfundibular tract ED4 11. COM - PR EME D4 5. If an individual were producing up to 20 liters of dilute urine a day and this urine did not contain glucose, one would suspect that he or she had: A. diabetes insipidus B. diabetes mellitus C. taken excess antidiuretics D. excess release of arginine vasopressin ED4 11. COM - PR EM 6. During the winter when the short-tailed weasel has a white pelage, plasma melanocyte stimulating hormone (MSH) levels would be: A. low B. high C. intermediate D. impossible to say 11. COM - PR EM 7. The hormone 1,25-dihydroxycholecalciferol is synthesized from 25-hydroxycholecalciferol in the: A. liver B. skin C. kidney D. intestine COM - PR EM ED4 8. What hormone stimulates release of hydrochloric acid from the parietal cells of the stomach? A. cholecsystokinin B. pepsinogen C. secretin D. gastrin COM - PR EM ED4 11. 9. Insulin increases the activity of which of the following enzymes? A. triglyceride lipase B. glycogen phosphorylase C. endothelial lipoprotein lipase D. glucose-6-phosphatase - PR EM ED4 11. 10. Growth of new capillary vessels is induced most strongly by: A. angiogenin B. erythropoietin C. growth hormone D. thymopoietin PRE MED 411 .CO MPRE M ED4 11. COM Answers 1A 2D 3B 4C 5A 6A 7C 8D 9C https://www.courses.miami.edu/webapps/blackboard/content/listContent.jsp?cour... D41 1.C OM Practice exams - PR EME 10 A 1.C D41 - PR EME 1. Exophthalmos (protruding eyeballs) is associated with: A. myxedema B. thyrotoxicosis (excess thyroid hormone action) C. cretinism D. hypothyroidism OM Practice exam 3 P - PR EME D41 1.C OM 2. The reason why adrenergic beta-receptor antagonists are used to treat individuals with hypertension or other cardiac problems is that: A. cardiac muscle contains only beta-adrenergic receptors B. the cardiac alpha-adrenergic response is contraction C. the cardiac beta-adrenergic response is contraction D. cardiac muscle contains cholinergic receptors - PR EME D41 1.C OM 3. Select the correct response that would be obtained from binding to an alpha-adrenoceptor. A. increased renin secretion B. contraction of vascular smooth muscle C. increased insulin secretion D. bronchial smooth muscle relaxation - PR EME D4 11. COM 4. Destruction of the zona glomerulosa of the adrenal cortex would have which of the following effects? A. decreased gluconeogenesis B. increased blood potassium levels C. increased release of ACTH D. none of the above - PR EME D4 11. COM 5. An individual with hyponatremia, hyperkalemia, hypotension, and acidosis most likely suffers from: A. congenital virilizing adrenal hyperplasia B. Cushing's syndrome C. hypoaldosteronism D. hyperaldosteronism ED4 11. COM 6. Castrated males or castrated females given testosterone during the indifferent stage of sexual development would subsequently have: A. both Müllerian and Wolffian duct derivatives B. neither Müllerian nor Wolffian duct derivatives C. only Müllerian duct derivatives D. only Wolffian duct derivatives 11. COM - PR EM 7. In mammals, a male phenotype develops in the absence of exposure to steroid hormones during a critical period. A. true B. false COM - PR EM ED4 8. Androgen binding protein (ABP) synthesis in the Sertoli cells is stimulated by: A. estradiol B. testosterone C. LH D. FSH COM - PR EM ED4 11. 9. Estradiol levels are lowest during what portion of the human menstrual cycle? A. menstrual phase B. follicular phase C. luteal phase D. ovulation PRE MED 411 .CO MPRE M ED4 11. COM 11. - PR EM ED4 Answers 1B 2C 3B 4B 5C 6A 7B 8D 9A 10 A COM - PR EM ED4 11. 10. The termination of pregnancy and the return of estrous behavior in a recently impregnated female mouse after she is exposed to a foreign male mouse is termed the: A. Bruce effect B. Lee-Boot effect C. Dormitory effect D. Vandenbergh effect ...
View Full Document

This document was uploaded on 11/04/2011 for the course BIL 365 at University of Miami.

Ask a homework question - tutors are online