SolutionsProjectManagement

SolutionsProjectManagement - d. At the end of 8 weeks: Task...

Info iconThis preview shows pages 1–2. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
Solutions to Project Management problems 1. Mean Task Times: A: (11 + 4x15 + 19)/6 = 15 B: (27 + 4x31 + 41)/6 = 32 C: (18 + 4x18 + 18)/6 = 18 D: (8 + 4x13 + 19)/6 = 13.17 E: (17 + 4x18 + 20)/6 = 18.17 F: (16 + 4x19 + 22)/6 = 19 a. b. Paths: ABDEF 15 + 32 + 13.17 + 18.17 + 19 = 97.34 hrs. ACEF 15 + 18 + 18.17 + 19 = 70.17 hrs. The C.P. is ABDEF; mean project duration is 97.34 hrs. 2. a. Paths: ACF 4 + 8 + 3 = 15 wks. BEF 5 + 9 + 3 = 17 wks. BDG 5 + 6 + 4 = 15 wks. The C.P. is BEF; project duration is 17 wks. A B C D E F Start Finish A B C E D F G Start Finish
Background image of page 1

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
b. Task Week 1 2 3 4 5 6 7 8 A 4 4 4 4 B 4.5 4.5 4.5 4.5 4.5 C 4.5 4.5 4.5 4.5 D 3 3 3 E 3 3 3 Total 8.5 8.5 8.5 8.5 9 10.5 10.5 10.5 Budget for week 6 is $10,500. c. Using new durations: 8 wks. have elapsed; A and B have been completed. ACF will take another 5 (C) + 3 (F) = 8 wks, so total duration = 8 + 8 = 16 wks. BEF will take another 7 (E) + 3 (F) = 10 wks, so total duration = 8 + 10 = 18 wks. BDG will take another 3 (D) + 4 (G) = 7 wks, so total duration = 8 + 7 = 15 wks. New project duration is 18 wks. (BEF is still the C.P.)
Background image of page 2
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: d. At the end of 8 weeks: Task C : 4 weeks have been completed; it will take another 5 weeks to complete the task. So new estimate of total duration is 9 weeks, and % complete is 4/9 = 44.44% Task D : Since B was delayed by 1 week, D started 1 week late, so only 2 weeks have been completed; it will take another 3 weeks to complete the task. Estimate of total duration is 2 + 3 = 5 weeks, and % compete is 2/5 = 40% Task E : Since B was delayed by 1 week, E started 1 week late, so only 2 weeks have been completed; it will take another 7 weeks to complete the task. Estimate of total duration is 2 + 7 = 9 weeks, and % compete is 2/9 = 22.22% Task Actual Cost % Complete Budget Earned Value Cost Variance A 15 100 16 16 1 B 25 100 22.5 22.5-2.5 C 14 44.44 36 16 2 D 9.5 40 18 7.2-2.3 E 7 22.22 27 6-1 Total-2.8 The project is $2,800 over budget....
View Full Document

This note was uploaded on 11/04/2011 for the course DS 412 taught by Professor Eng during the Fall '07 term at S.F. State.

Page1 / 2

SolutionsProjectManagement - d. At the end of 8 weeks: Task...

This preview shows document pages 1 - 2. Sign up to view the full document.

View Full Document Right Arrow Icon
Ask a homework question - tutors are online