Li_Mengheng - 40 D=75*200=15000 pounds/year S=$16/order...

Info iconThis preview shows pages 1–3. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
32 a) d=1000/day L=2 days ROP=d*L+ss=200+290.62=490.62 b) Z=2.055 SS=290.62
Background image of page 1

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
12 a) D=6000 units S=$30/order H=$10/unit/year EOQ=60 b) average inventory=Q/2=60/2=30 c) The optimal # orders per year: N=6000/60=100 orders/year d) The optimal # days in between any two orders: T=250/100=2.5 days e) The annual ordering and holding cost: TC=(D/Q)*s+(Q/2)*H=3300 f) The total annual inventory cost: TC=3300+PD=3300+100*6000=603300
Background image of page 2
Background image of page 3
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: 40 D=75*200=15000 pounds/year S=$16/order H=3/pound/year L=4 days d=75 pounds standard deviation =15/day a) EOQ=400 b) The total aunnal holding costs: THC=(Q/2)*H=(400/2)*3=600 c) Total ordering costs: TOC=(D/Q)*S=(15000/400)*16=600 d) Z=2.33 ss=69.9 ROP=d*L+SS=75*4+69.9=369.9 e) ss=69.9 f) Annual holding costs=(69.9/2)*3=105 g) Z=2.05 SS=61.5 Deceased...
View Full Document

This note was uploaded on 12/03/2011 for the course BUSQOM 1070 taught by Professor Shang during the Spring '09 term at Pittsburgh.

Page1 / 3

Li_Mengheng - 40 D=75*200=15000 pounds/year S=$16/order...

This preview shows document pages 1 - 3. Sign up to view the full document.

View Full Document Right Arrow Icon
Ask a homework question - tutors are online