CHEM_351_SP09_e2_MC

CHEM_351_SP09_e2_MC - CH 3 HF CH 3 CH 2 Given these bond...

Info iconThis preview shows pages 1–4. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
Part I, K=0 1. What is the relationship between the following structures? H 3 C Br H H Cl CH 3 H 3 C Br H H Cl CH 3 A) identical B) enantiomers C) diastereomers D) none of the above 2. Consider the following energy versus reaction coordinate diagram: RCH 3 +X RCH 2 +HX Energy Reaction Which option correctly describes the transition state for this reaction? A) RCH 2 H X early transition state: _ B) RCH 2 H X early transition state: _ C) RCH 2 H X late transition state: _ D) RCH 2 H X late transition state: Page 1
Background image of page 1

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
3. Which of the following statements is true about the halogenation of butane? A) Bromination is faster and more selective than chlorination B) Chlorination is faster and more selective than bromination C) Bromination is slower and more selective than chlorination D) Chlorination is slower and more selective than bromination 4. Which of the following hydrogens is most acidic (leads to the most stable conjugate base)? CH 3 H a H b H b H c Hc H d H d A) H a B) H b C) H c D) H d 5. How many stereoisomers does 3,5-dimethylheptane have? A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 6. Consider this reaction: + + F CH 3
Background image of page 2
Background image of page 3

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
Background image of page 4
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: CH 3 HF CH 3 CH 2 Given these bond dissociation energies, which of the following is true? CH 3 CH 2-H 98 kcal/mol H-F 107 kcal/mol A) H = -9 kcal/mol, endothermic B) H = -9 kcal/mol, exothermic C) H = +9 kcal/mol, endothermic D) H = +9 kcal/mol, exothermic Page 2 7. What is the relationship between the following structures? CH 3 H Cl CH 2 CH 3 HO H CH 3 H Cl OH H CH 2 CH 3 A) identical B) enantiomers C) diastereomers D) none of the above 8. How many stereocenters (chiral carbons) does the following molecule have? OH CH 3 Cl A) 1 B) 2 C) 3 D) 4 9. If the ee of a mixture of enantiomers is 20%, how much of the mixture is made up of the more abundent enantiomer? A) 80% B) 60% C) 40% D) 20% 10. Which of the following configurations corresponds to the compound below? O SH 1 2 A) 1R, 2S B) 1S, 2R C) 1R, 2R D) 1S, 2S Page 3 Answer Key 1. B 2. A 3. C 4. D 5. C 6. B 7. A 8. C 9. B 10. A Page 4...
View Full Document

This note was uploaded on 12/09/2011 for the course ENME 110 taught by Professor Irvine during the Spring '09 term at UMBC.

Page1 / 4

CHEM_351_SP09_e2_MC - CH 3 HF CH 3 CH 2 Given these bond...

This preview shows document pages 1 - 4. Sign up to view the full document.

View Full Document Right Arrow Icon
Ask a homework question - tutors are online