CHEM_351_SP09_e3_MC

CHEM_351_SP09_e3_MC - 8 Which statement correctly describes...

Info iconThis preview shows pages 1–5. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
Part I, K=0 1. Considering elimination products only, which alkyl halide and base combination will produce 2,3-dimethylcyclopentene in the highest yield? R-X + R-O A) +C H 3 -O X _ B) +C H 3 -O X _ C) + (CH 3 ) 3 C-O X _ D) +( C H 3 ) 3 C-O X 2. Which of the following will react fastest in an S N 1 reaction? A) 2-iodobutane B) 2-iodo-2-methylpropane C) 1-iodopentane D) iodocyclohexane
Background image of page 1

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
3. Which of the following will affect the rate of this reaction? I NaNH 2 A) [R-I] B) [NaNH 2 ] C) both A and B D) neither A nor B 4. Which S N 2 reaction will occur fastest? A) Cl CH 3 SH O SCH 3 _ B) Cl CH 3 SH O OH SCH 3 _ C) I CH 3 SH O OH SCH 3 _ D) I CH 3 SH O SCH 3 Page 2
Background image of page 2
5. Which alkyl bromide will react fastest with iodide? A) Br _ B) Br _ C) Br _ D) Br 6. Which of the following is not a possible product of this reaction? Br CH 3 CH 2 O A) _ B) _ C) _ D) OCH 2 CH 3 Page 3
Background image of page 3

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
7. What intermediate occurs in an E1 reaction? A) carbocation B) carbanion C) radical D) no intermediate is formed
Background image of page 4
Background image of page 5
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: 8. Which statement correctly describes the substitution product(s) when the following alkyl chloride is reacted with CH 3 OH and heat? Cl CH 3 OH ∆ A) A single stereoisomer is formed B) A mixture of enantiomers is formed C) A mixture of diasteromers is formed D) A mixture of diastereomers and enantiomers is formed 9. What is the correct IUPAC name for the following compound? A) Z-2,5-dimethyl-5-heptene B) E-2,5-dimethyl-5-heptene C) Z-3,6-dimethyl-2-heptene D) E-3,6-dimethyl-2-heptene 10. Which compound releases the most heat per mole when hydrogenated? A) 3-methyl-1-butene B) 2-methyl-1-butene C) 2-methyl-2-butene D) 2-methylbutane Page 4 Answer Key 1. B 2. B 3. C 4. D 5. A 6. C 7. A 8. B 9. D 10. A Page 5...
View Full Document

This note was uploaded on 12/09/2011 for the course ENME 110 taught by Professor Irvine during the Spring '09 term at UMBC.

Page1 / 5

CHEM_351_SP09_e3_MC - 8 Which statement correctly describes...

This preview shows document pages 1 - 5. Sign up to view the full document.

View Full Document Right Arrow Icon
Ask a homework question - tutors are online