Reproductive-System-Quiz

Reproductive-System-Quiz - 905.721.2000 ext. 2491 This...

Info iconThis preview shows pages 1–3. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
Student Academic Learning Services Page 1 of 3 www.durhamcollege.ca/sals Student Services Building (SSB), Room 204 905.721.2000 ext. 2491 This document last updated: 7/29/2011 Reproductive System Quiz 1. Sperm production begins in the a. seminiferous tubules b. epididymis c. vas deferens d. ejaculatory duct 2. The cell produced by fertilization is called a. gamete b. embryo c. fetus d. zygote 3. The production of testosterone in the interstitial cells is stimulated by a. inhibin b. luteinizing hormone c. follicle-stimulating hormone d. progesterone 4. Sperm maturation occurs in the a. seminiferous tubules b. epididymis c. vas deferens d. urethra 5. The layer of the uterine wall that is shed during menstruation is the a. endometrium b. myometrium c. epimetrium d. none of the above
Background image of page 1

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
Student Academic Learning Services Page 2 of 3 www.durhamcollege.ca/sals Student Services Building (SSB), Room 204
Background image of page 2
Background image of page 3
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: 905.721.2000 ext. 2491 This document last updated: 7/29/2011 6. The external genitalia of the female are collectively called the a. labia b. vulva c. clitoris d. mons pubis 7. The hormone that works with estrogen to prepare the endometrium for implantation of a fertilized egg is a. LH b. FSH c. ADH d. progesterone 8. The average menstrual cycle is a. 14 days b. 18 days c. 24 days d. 28 days 9. The structure between the uterus and the vagina is the a. uterine tube b. cervix c. vulva d. hymen 10. The hormone that stimulates uterine contractions is a. oxytocin b. estrogen c. granular cell carcinoma d. progesterone Student Academic Learning Services Page 3 of 3 www.durhamcollege.ca/sals Student Services Building (SSB), Room 204 905.721.2000 ext. 2491 This document last updated: 7/29/2011 Answers 1. a 2. d 3. b 4. b 5. a 6. b 7. d 8. d 9. b 10. a...
View Full Document

Page1 / 3

Reproductive-System-Quiz - 905.721.2000 ext. 2491 This...

This preview shows document pages 1 - 3. Sign up to view the full document.

View Full Document Right Arrow Icon
Ask a homework question - tutors are online