Quiz 7 (Prequiz) - Derivatives II - AP Calculus AB PreQuiz...

Info iconThis preview shows page 1. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: AP Calculus AB PreQuiz 7 - Derivatives II You will be able to determine the derivatives of functions using derivative rules including Constant Rule Power Rule Constant Multiple Rule Sum and Difference Rules You will be able to identify the location of a tangent line with a given slope. Name___________________________________ Date _____________________ 4) Find Find dy/dx 1) y = 2x2 + 3x - 9 A) 2x + 3 B) 2x2 + 3 C) 4x + 3 D) 4x2 + 3x - 9 D) A) dr 2 9 if r = - . ds s3 s 2 9 - s4 s2 6 9 + 4 s2 s 6 9 + 2 s2 s B) - C) - 6 9 - s4 s2 1 1 2) y = x8 - x3 3 2 A) 4x9 - x4 1 1 B) x7 - x2 2 3 C) 4x7 - x2 D) 4x8 - x3 Find an equation for the line tangent to given curve at the indicated point. 5) y = x2 + 2 at (-4, 18) A) y = -8x - 30 B) y = -8x - 14 C) y = -4x - 14 D) y = -8x - 28 Find the indicated derivative. dw 1 3) Find if w = z -3 - . dz z A) -3z -4 - z -2 B) z -4 + z -2 C) 3z -4 - z -2 D) -3z -4 + z -2 1 6) y = x - x2 at (2, -2) A) y = 5x + 4 B) y = -3x + 4 C) y = 5x - 4 D) y = 3x + 4 9) At what points on the graph of y = 2x3 - 9x2 19x is the slope of the tangent line 5? A) (4, -92), (-1, 8) B) (4, -92), (1, -26) C) (0, 0), (-1, 8) D) (-4, -196), (-92, -26) Solve the problem. 7) Find all points of the graph of y = 9x2 + 9x whose tangent lines are parallel to the line y - 171x = 0. A) (0, 0) B) (9, 810) C) (11, 1188) D) (10, 990) 10) For what points on the curve of y = 7x - x2 is the slope of a tangent line equal to 1? A) (3, 12) B) (1, 6) C) (6, 24) D) (3.5, 12.25) 8) Find all points of the graph of y = 4x2 + 4x whose tangent lines are perpendicular to the line - 68y = x. A) (10, 440) B) (0, 0) C) (8, 288) D) (9, 360) 11) For what value of x is the slope of a line tangent to the curve of y = 13x - x2 equal to the slope of a line tangent to the curve of 1 y = 12x - x2 ? 2 A) x = 1 B) x = 6 C) x = -1 D) x = 0 2 12) The curves y = ax2 + b and y = 2x2 + cx have a common tangent at the point (-1, 0). Find a, b, and c. A) a = 1, b = 0, c = 2 B) a = 1, b = -1, c = 2 C) a = -1, b = 1, c = -2 D) a - 2, b = 1, c = -1 13) The position of a body moving on a coordinate line is given by s = t2 - 8t + 8, with s in meters and t in seconds. When, if ever, during the interval 0 t 8 does the body change direction? A) At t = 16 sec B) At t = 8 sec C) At t = 4 sec D) No change in direction 3 Answer Key Testname: QUIZ 7 (PREQUIZ) DERIVATIVES II 1) 2) 3) 4) 5) 6) 7) 8) 9) 10) 11) 12) 13) C C D B B B B C A A A B C 4 ...
View Full Document

This note was uploaded on 02/03/2012 for the course MATH 101 taught by Professor Lee during the Spring '11 term at International Institute for Higher Education.

Ask a homework question - tutors are online