Quiz 8 (Prequiz) - Functions III (Product and Quotient Rules)

Quiz 8 (Prequiz) - Functions III (Product and Quotient Rules)

Info iconThis preview shows page 1. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: AP Calculus AB PreQuiz 8 Derivatives III (Product and Quotient Rules) Objectives: You will be able to calculate the derivative of a function using the product rule You will be able to calculate the derivative of a function using the quotient rule Name___________________________________ Date ________________________ MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that Find the indicated derivative of the function. best completes the statement or answers the question. (x - 6)(x2 + 4x) dy . 3) Find if y = dx x3 Find y . 10 48 - A) 1) y = (5x - 2)(5x3 - x2 + 1) x2 x 3 A) 100x3 - 15x2 + 45x + 5 48 B) 48 + B) 75x3 + 45x2 - 15x + 5 x C) 100x3 - 45x2 + 4x + 5 D) 25x3 + 15x2 - 45x + 5 C) 2 48 + x2 x 3 48 48 - x2 x 3 D) x - Use the quotient rule to find the derivative. x3 2) y = x - 1 A) y = B) y = C) y = D) y = -2x3 + 3x 2 (x - 1)2 2x3 - 3x 2 (x - 1)2 2x3 + 3x 2 (x - 1)2 -2x3 - 3x 2 (x - 1)2 Solve the problem. 4) Find the tangent to the curve y = point (1, 3). A) y = x + 3 B) y = 3x C) y = 3 D) y = 0 6x at the x2 + 1 1 5) The curve y = ax2 + bx + c passes through the point (2, 30) and is tangent to the line y = 3x at the origin. Find a, b, and c. A) a = 0, b = 6, c = 3 B) a = 3, b = 0, c = 6 C) a = 6, b = 3, c = 0 D) a = 7, b = 0, c = 0 Find dy/dx. 8) y = 7x2 + x - 1 x3 - 6x2 -7x4 - 3x3 + 15x2 - 12x (x3 - 6x2 ) 2 35x4 - 168x3 + 9x2 - 12x (x3 - 6x2 ) 2 -7x4 - 2x3 + 9x2 - 12x (x3 - 6x2 ) 2 35x4 - 2x3 + 9x2 - 12x x3 - 6x2 A) B) C) D) Suppose u and v are differentiable functions of x. Use the given values of the functions and their derivatives to find the value of the indicated derivative. 6) u(1) = 3, u (1) = -5, v(1) = 7, v (1) = -4. d (uv) at x = 1 dx A) 23 B) -43 C) -47 D) 47 9) y = (x2 - 4x + 2)(4x3 - x2 + 4) A) 4x4 - 64x3 + 36x2 + 4x - 16 B) 20x4 - 68x3 + 36x2 + 4x - 16 C) 20x4 - 64x3 + 36x2 + 4x - 16 D) 4x4 - 68x3 + 36x2 + 4x - 16 7) u(1) = 5, u (1) = -5, v(1) = 6, v (1) = -2. d v at x = 1 dx u A) 4 B) - C) - D) 4 5 8 5 4 5 2 Answer Key Testname: QUIZ 8 (PREQUIZ) FUNCTIONS III (PRODUCT AND QUOTIENT RULES) 1) 2) 3) 4) 5) 6) 7) 8) 9) C B C C C C D C B 3 ...
View Full Document

This note was uploaded on 02/03/2012 for the course MATH 101 taught by Professor Lee during the Spring '11 term at International Institute for Higher Education.

Ask a homework question - tutors are online