Quiz 10 (Prequiz)-Implicit Differentiation 1

Quiz 10 (Prequiz)-Implicit Differentiation 1 - AP Calculus...

Info iconThis preview shows page 1. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: AP Calculus AB Prequiz 10 - Implicit Differentiation Name___________________________________ Date______________________ Objective: You will be able to determine the derivative of a curve using implicit differentiation You will be able to determine the slope and equations of the tangents to a curve using implicit differentiation MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. 3) Use implicit differentiation to find dy/dx. cos xy + x6 = y6 A) 1) Use implicit differentiation to find dy/dx. xy + x + y = x2 y2 A) B) C) D) 2xy 2 - y - 1 -2x2 y + x + 1 2xy 2 + y 2x2 y - x 2xy 2 + y + 1 -2x2 y - x - 1 2xy 2 - y 2x2 y + x B) C) D) 6x5 + y sin xy 6y5 - x sin xy 6x5 - y sin xy 6y5 + x sin xy 6x5 - x sin xy 6y5 6x5 + x sin xy 6y5 2) Use implicit differentiation to find dy/dx. xy + x = 2 1 + x A) - y B) C) 1 + x y 1 + y x 1 + y x 4) y4 + x3 = y2 + 10x, Find the equation for the normal at (0, 1) 3 A) y = x + 1 5 3 B) y = - x 5 1 C) y = - x + 1 5 D) y = 5x + 1 D) - 1 5) 6x2 y - cos y = 7, Find the equation for the tangent at (1, ) A) y = -2x + B) y = x C) y = -2x + 3 3 D) y = - x + 2 2 8) x4 y4 = 16, Find the slope at (2, 1) 1 A) - 4 B) 2 C) - 1 2 D) -8 6) x4 y4 = 16, Find the equation for the tangent at (2, 1) 1 A) y = - x + 2 2 B) y = -8x + 1 C) y = 8x - 1 1 D) y = x 2 9) y4 + x3 = y2 + 10x, Find the slope at (0, 1) A) - 3 5 B) 2 C) 5 3 D) 5 7) y4 + x3 = y2 + 10x, Find the equation for the tangent at (0, 1) 5 A) y = - x 3 5 B) y = x + 1 2 C) y = 5x + 1 5 D) y = - x - 1 2 10) Find the slope of the curve xy3 - x5 y2 = -4 at (-1, 2). 6 A) - 5 B) - C) 2 3 3 2 3 4 D) - 2 11) At the two points where the curve x2 + 2xy + y2 = 9 crosses the x-axis, the tangent lines are parallel. Find the common slope of these tangents. A) 1 B) -3 C) -1 1 D) 3 14) Find the normal to the curve x2 + y2 = 2x + 2y that is parallel to the line y + x = 0. A) y = -x + 2 B) y = x - 2 C) y = -x - 2 D) y = x + 2 12) Find the points on the curve x2 - xy + y2 = 12 where the tangent is parallel to the x-axis. A) (-2, -4), (-2, 2), (2, -2), (2, 4) B) (4, -2), (4, 2) C) (-4, -2), (-2, 2), (2, -2), (4, 2) D) (-2, -4), (2, 4) 13) Find the points on the curve x2 - xy + y2 = 12 where the tangent is parallel to the y-axis. A) (-2, -4), (2, 4) B) (-4, -2), (4, 2) C) (-2, -4), (-2, 2), (2, -2), (2, 4) D) (-4, -2), (-2, 2), (2, -2), (4, 2) 3 Answer Key Testname: QUIZ 10IMPLICIT DIFFERENTIATION 1 1) 2) 3) 4) 5) 6) 7) 8) 9) 10) 11) 12) 13) 14) A D B C C A C C D D C D B A 4 ...
View Full Document

This note was uploaded on 02/03/2012 for the course MATH 101 taught by Professor Lee during the Spring '11 term at International Institute for Higher Education.

Ask a homework question - tutors are online