B150Mf00t1f0 - M .CO 411 Bil 150 – Section PT Dr. Charles...

Info iconThis preview shows page 1. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: M .CO 411 Bil 150 – Section PT Dr. Charles Mallery - PR E MED Form 0 P Pick the BEST choice from among those given. D41 1.C OM DIRECTIONS: - PR EME 1. A hypothesis that has stood the test of time is often called? a) a premise b) a prediction c) an experiment e) choose this answer if none of these is correct Test # 1 Sep 26, 2000 - PR EME D41 1.C OM d) a theory D41 1.C OM 2. In a double blind experiment, neither the researcher nor the test subjects know who is receiving the test drugs or the placebo? a) true b) false 1.C OM - PR EME 3. The living state (life) is governed by a unique and separate set of physical and chemical laws distinct from those that govern the rest of the universe. a) true b) false - PR EME D41 4. Most of the basic animal life forms we know today evolved during a 50-65 million period called the Cambrian Explosion that happened about 550 million years ago? a) true b) false OM - PR EME D41 1.C OM 5. Which of the following might have been an original source of amino acids on Earth? a) asteroids b) chemical evolution c) deep dwelling hydrothermal vents d) choose this answer if all of the above may be correct answers OM - PR EME D41 1.C 6. The metabolic class of organisms that obtain their energy from dietary food sources are known as? a) heterotrophs b) autotrophs c) chemotrophs d) phototrophs e) choose this answer if none of these is correct - PR EME D41 1.C 7. The chemical that is most abundant is living cells is? a) DNA b) carbohydrates c) water d) lipids e) none of these COM - PR EME D41 1.C OM 8. In the figure to the right, the type of chemical bond(s) depicted is (are) ? a) hydrogen bonds b) glycosidic bonds c) covalent bonds d) amino bonds e) choose this answer if none of these is correct 10. The molecule depicted to the left is a ? a) a lipid b) a nucleotide c) water d) a hydrocarbon e) none of these ED4 11. COM - PR EME D4 11. COM - PR EME D4 11. 9. In the figure on the right, the circles with the (+) signs depict ? a) electron b) neutrons c) isomers d) protons e) choose this answer if none of these is correct PRE MED 411 .CO M PRE M 11. The geometric isomer shown to the right is the ? a) cis isomer b) double isomer c) isotope form e) none of these is a correct choice d) trans isomer M .CO Form 0 – page 2 MED 411 Bil 150 PT – Mallery - PR EME D41 1.C OM - PR E 12. In the phospholipid symbol shown to the left the portion of the molecule that is labeled “A” is the ? a) amino acid b) nucleotide c) hydrophobic end d) hydrophilic end e) none of these choices is correct - PR EME D41 1.C OM 13. In this same phospholipid symbol the portion label “B” is the ? a) fatty acid molecules b) phosphate c) nucleotide d) large organic “as choline” e) none of these is correct OM - PR EME D41 1.C OM 14. The amino acid valine is depicted in the figure to the right. It is classified as which of the following types of amino acids? a) polar amino acid b) non-polar amino acid c) acidic d) basic e) none of these is a correct choice - PR EME D41 1.C 15. This same amino acid (valine) would have a net charge of ____ at a pH of 3.0? a) –1 b) +1 c) 0 d) +2 e) none of these is a correct choice - PR EME D41 1.C OM 16. Type of chemical bond depicted at the arrow in the figure to the right? a) glycosidic bond b) ester bond c) peptide bond d) hydrogen bond e) James Bond 1.C OM 17. The type of chemical reaction shown in the figure to right is ? - PR EME D41 1.C OM - PR EME D41 a) condensation b) hydrolysis c) oxidation d) reduction e) none of these is a correct choice - PR EME D41 1.C OM 18. The carbohydrate seen in the figure to the left is a(n) ? a) aldose sugar b) triose sugar c) pentose sugar d) ketose sugar e) none of these is a correct choice - PR EME D4 11. COM 19. The molecule in this same figure (to the left) can also exist in a ring structure? a) true b) false COM - PR EME D4 11. COM 20. In the figure to the right, the type of protein structure seen in box “A” is? a) alpha helix b) secondary structure c) disulfide bonds d) quaternary structure e) none of these is correct 411 .CO M PRE M ED4 11. 21. The type of protein structure shown in the box labeled “B” is? a) alpha helix b) secondary structure c) disulfide bonds d) quaternary structure e) none of these is correct PRE MED 22. The “cell Theory” is to biology as the “Atomic Theory” is to physics? a) true b) false M .CO Form 0 – page 3 1.C OM - PR E MED 411 Bil 150 PT – Mallery D41 1.C OM - PR EME D41 23. The type of protein structure seen in the figure on the right is ? a) primary b) secondary c) tertiary d) quaternary e) none of these is correct - PR EME D41 1.C OM - PR EME 24. The molecular force seen at “B” is ? a) hydrogen bonds b) hydrophobic forces c) ionic charges d) disulfide bonds e) none of the above is a correct choice 1.C OM - PR EME D41 1.C OM 25. The molecular force seen at “D” is ? a) hydrogen bonds b) hydrophobic forces c) ionic charges d) disulfide bonds e) none of the above is a correct choice 1.C OM - PR EME D41 26. The environmental factor which was affecting the “Trinidad” guppies and changing their population dynamics was? a) Panspermia b) chemical evolution c) predation pressure d) “Big Bang” theory e) choose this answer if none of the above is correct 1.C OM - PR EME D41 27. An atom with the same number of protons, but with a different number of neutrons is commonly referred to as a(n)? a) ion b) isotope c) isomer d) enantiomers e) none of these - PR EME D41 1.C OM - PR EME D41 28. The heat of vaporization of water is 540 calories per gm. If a 400m hurdler in the Sydney Games sweats 500 ml during her warm-up, then how much heat has she dissipated? a) 540 calories b) 20,000 calories c) 270,000 calories d) 940 calories e) choose this answer if none of the above is correct - PR EME D4 11. COM 29. Orientation of atoms in space, which can not be interconverted without breaking covalent bonds is? a) conformation b) configuration c) quaternary d) isotope e) none of these d) á-1,4 glucose-glucose - PR EME D4 11. COM 30. Which of the following is a disaccharide molecule? a) sucrose b) maltose c) cellibiose e) choose this answer if all of the above are disaccharides 11. COM 31. Which of the following functional groups is a carboxyl? a) COOH b) –C=O c) –OH d) –PO4 e) none of these PRE MED 411 .CO M PRE M ED4 32. The class of proteins, from those listed, that are directly involved in wound repair? a) ovalbumins b) thrombins c) caseins d) collagens e) choose this answer if none of these is correct M .CO Form 0 – page 4 MED 411 Bil 150 PT – Mallery D41 1.C OM - PR E 33. Cholesterol molecules, which are structurally different than typical lipids, are still classified as lipids because they are insoluble in water? a) true b) false 1.C OM - PR EME 34. At ph 3.0 you would expect the hydrogen ion concentration to be _______ that at pH 10? a) greater than b) equal to c) less than d) none of these is correct 1.C OM - PR EME D41 35. The best way to separate proteins from other proteins, by their mass, in an electrical field is? a) SDS-electrophoresis b) differential centrifugation c) column chromatography d) homogenization e) none of these is a correct choice D41 1.C OM - PR EME D41 36. The Noble laureate who determined the amino acid sequence of the first protein, insulin is? a) Francois Jacob b) James Sumner c) Fred Sanger d) L. Pasteur e) choose this answer if none of these is correct D41 1.C OM - PR EME 37. The hydrogen bond is the primary molecular force at what level op protein structure? a) primary b) secondary c) tertiary d) quaternary e) choose this answer if none of these is correct 1.C OM - PR EME 38. The class of complex proteins that contain both protein and carbohydrates are the? a) albumins b) prolamines c) lipoproteins d) glycoproteins e) none of these 1.C OM - PR EME D41 39. The type of enzyme inhibitor that binds to the active site of the enzyme is a(n)? a) competitive inhibitor b) non-competitive inhibitor c) allosteric inhibitor d) coenzyme e) none of these is a correct choice 20 15 10 5 0 5 10 20 40 80 160 320 400 MICROMOLES SUCROSE ED4 11. COM - PR EME D4 11. COM - PR EME D4 11. 41. From the enzyme graph to the right, determine what the value of the Michaelis Constant (Km) is? a) 10 micro moles sucrose b) 20 umoles glucose per min c) 400 micromoles sucrose d) 10 umoles glucose per min e) none of these is a correct answer 25 UMOLES GLUCOSE/MIN COM - PR EME D41 1.C OM - PR EME D41 40. In the enzyme graph to the right what is the Vmax? a) 20 micromoles sucrose b) 20 umoles glucose per min c) 400 micromoles sucrose d) 10 umoles glucose per min e) none of these is a correct answer PRE MED 411 .CO M PRE M 42. The major class of enzymes that are responsible adding water across C-C bonds is(are) the? a) transferases b) oxidoreductases c) hydrolyases d) catalases e) choose this answer if none of these is correct M .CO Form 0 – page 5 MED 411 Bil 150 PT – Mallery - PR EME D41 1.C OM - PR E 43. The group of bacteria that commonly live in high saline environments as the Dead Sea is the? a) methanogens b) thermophiles c) halophiles d) bacillus anthracis e) choose this answer if none of these is correct d) plasm - PR EME D41 1.C OM 44. A subcell part that has a specific metabolic function is a(n)? a) organelle b) archebacteria c) nucleoid e) choose this answer if none of these is correct - PR EME D41 1.C OM 45. The resolution of the electron microscope is closest to which of these values? a) 1 mm b) 0.2nm c) 0.2 um d) 10 um e) none of these is correct - PR EME D41 1.C OM 46. Which of the following terms can we use to describe the aqueous compartment of the mitochondria? a) cytoplasm b) riboplasm c) endoplasm d) mitoplasm e) choose this answer if none of these is correct 1.C OM - PR EME D41 1.C OM 47. Many subcell parts are visualized by staining the cells for observation under the microscope. The class of stains that may be used to visualize living subcell structure are? a) redox proteins b) vital dyes c) mitoplasms d) nucleosomes e) choose this answer if none of these is correct D41 1.C OM - PR EME D41 48. The form of eucaryotic cell DNA that is active in gene transcription and appears less dense in transmission electron microscopy is the? a) euchromatin b) heterochromatin c) nuclear pores d) eubacteria e) choose this answer if none of these is correct - PR EME D41 1.C OM - PR EME 49. From among the choice given, identify the subcell structure labeled “X” in the micrograph in question 50. a) mitochondria b) chloroplast c) ribosomes d) nucleus e) choose this answer if none of these is correct PRE MED 411 .CO M PRE M ED4 11. COM - PR EME D4 11. COM - PR EME D4 11. COM 50. The micrograph to the right is what type of microscopy? a) light microscopy b) freeze-fracture electron microscopy c) transmission electron microscopy d) scanning EM e) choose this answer if none of these is correct CO 11. ED4 - PR EM Bil 150 PT – Mallery Form 0 – page 6 - PR EM COM 11. ED4 - PR EM 11. ED4 - PR EM COM 11. ED4 M PRE M .CO 411 MED M PRE .CO 411 MED M PRE .CO 411 MED - PR E OM 1.C 21 ANY 22 A 23 C 24 B 25 D 26 C 27 B 28 C 29 B 30 E COM 11. ED4 - PR EM 11 D 12 D 13 A 14 B 15 B 16 C 17 B 18 D 19 A 20 B COM 1D 2A 3B 4A 5D 6A 7C 8C 9D 10 D ED4 11. COM KEY Test #1 – Fall 2000 – Sep 26 31 A 32 D 33 A 34 A 35 A 36 C 37 B 38 D 39 A 40 B 41 A 42 C 43 C 44 A 45 B 46 D 47 B 48 A 49 D 50 C ...
View Full Document

Ask a homework question - tutors are online