Hw8 sol - managers. Companies who specialize in various...

Info iconThis preview shows pages 1–3. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
HOMEWORK_8 SOLUTIONS Note: Qualitative parts will be graded based on the context of the answers provided, if your approach is a rational one then a full-grade will be given for those questions. Chapter 15 1. N = ? N = DT(1 + X) D = 80 pieces per hour C T = 75 min. = 1.25 hr. = 80(1.25) (1.35) = 3 C = 45 45 X = .35 4. The smallest daily quantity evenly divisible into all four quantities is 3. Therefore, use three cycles. Product Daily quantity Units per cycle A 21 21/3 = 7 B 12 12/3 = 4 C 3 3/3 = 3 D 15 15/3 = 5 5. a. Cycle 1 2 3 4 A 6 6 5 5 B 3 3 3 3 C 1 1 1 1 D 4 4 5 5 E 2 2 2 2 b. Cycle 1 2 A 11 11 B 6 6 C 2 2 D 8 8 E 4 4 c. 4 cycles = lower inventory, more flexibility 2 cycles = fewer changeovers
Background image of page 1

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
Chapter 11 Critical Thinking Exercise 2. Doing so would reasonably involve becoming well versed in many different operations. Getting up to speed would require time, new people, training, adding resources, and adding new
Background image of page 2
Background image of page 3
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: managers. Companies who specialize in various aspects of a supply chain are typically better able to handle those activities (e.g., 3PLs). And unless demand was steady over time, instead of say intermittent or seasonal, operating certain portions of a supply chain would be extremely inefficient. Most certainly, this would put a business at a competitive disadvantage. 3. On the plus side, it reduces or removes any environmental issues caused by the outsourced process. However, it is likely that the issues have simply been outsourced as well, and perhaps to a worse degree if there are fewer environmental regulations in the foreign country. Problems 1. H = $10 per item per year (2,000 item) = $20,000 per year. D = 3 days Incremental holding cost = $20,000 (3/365) = $164.38 This exceeds the savings that would result by using 5-day freight. Therefore, use 2-day freight....
View Full Document

Page1 / 3

Hw8 sol - managers. Companies who specialize in various...

This preview shows document pages 1 - 3. Sign up to view the full document.

View Full Document Right Arrow Icon
Ask a homework question - tutors are online