Sample_2 - d. 10 e. 6.3 6. Star #1 has a classification of...

Info iconThis preview shows pages 1–2. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
SAMPLE TEST 2 QUESTIONS Physics 2022 – Spring 2012 1. A star has an apparent magnitude of +5.6 and a distance of 18 pc. What is its absolute magnitude, M? a. +2.7 b. +1.4 c. -0.9 d. +4.3 e. +2.1 2. The spectral type of Star 1 is A8 and that of star 2 is F0. From this information, we know with certainty that Star 1 is a. intrinsically brighter than Star 2 b. hotter than Star 2 c. cooler than Star 2 d. intrinsically fainter than Star 2 e. larger than Star 2 3. A star with a surface temperature of 5800 K and a luminosity 100 times that of the Sun is a member of which luminosity class? a. I Supergiant b. II Bright Giant c. IV Sub Giant d. III Giant e. V Main Sequence 4. A star at a distance of 80 pc will have a parallax of a. 0.0125 arcminute b. 80 arcseconds c. 0.0125 arcsecond d. 0.001125 arcsecond e. 1/80 degree 5. If two stars differ by two magnitudes, what is the ratio of their brightness? a. 2.5 b. 0.1 c. 2.0
Background image of page 1

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
Background image of page 2
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: d. 10 e. 6.3 6. Star #1 has a classification of F5 and Star #2 has a classification of K0. With just this information alone, we can say for certain that Star #1 is a. more massive b. brighter c. hotter d. larger e. further away 7. Which of the following spectral classification of stars is in correct order of decreasing temperature? a. MKGJABO b. ABFGKMO c. OBFAKGM d. OBAFGKM e. OBAFKGM 8. Compared to a star in the middle of the HR diagram, a star in the lower left part is a. smaller b. cooler c. brighter d. nearer e. larger 9. What proportion of visible stars in the nighttime sky are binary or multiple-star systems? a. about 1% b. about 10% c. nearly 50% d. about 100% e. only about 1 out of every 1000 10. If the Earths orbit was shrunk to 0.8 AU, what would its period now be? a. 1.0 year b. 0.8 year c. 0.51 year d. 0.72 year e. 0.86 year ANSWERS 1. d 6. c 2. b 7. d 3. d 8. a 4. c 9. c 5. e 10. d P 2 = a 3...
View Full Document

This note was uploaded on 03/04/2012 for the course PHYS 2022 taught by Professor Jarrio during the Spring '12 term at Central GA Tech.

Page1 / 2

Sample_2 - d. 10 e. 6.3 6. Star #1 has a classification of...

This preview shows document pages 1 - 2. Sign up to view the full document.

View Full Document Right Arrow Icon
Ask a homework question - tutors are online