FINA4332_HW2 - FINA4332 Fall 2011 Solutions to Homework 2...

Info iconThis preview shows pages 1–3. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
FINA4332 – Fall 2011 Solutions to Homework 2 Student name:____________________________ Points Instructions The homework is due on Saturday, November 12, 2011 (any time during Saturday,you can leave your homework under my door if I am not there). On Sunday, November 13, I will post the solutions. Your solutions should appear on this document. I will not accept loose leaf homework assignments and assignments after 11:59pm on Saturday, November 12, 2011 1. Ten years ago a stock paid a $0.30 dividend. Since then it has split 2 new-for-1 old, twice. The current dividend is $0.16. If you have a required rate of return of 14 percent, what is the most you can pay for this stock?(Hint: first calculate the dividend growth rate from these two dividends, be careful with the most recent dividend, think what would it have been if the two splits had not occurred) Solution If the split had not occurred the new dividend would have been 0.16*2=$0.32 () 01 0 1 1/10 10 10 10 10 0 0 0.30; 0.32; 0.32 1 1 1 0.006475 0.30 0.6475% DD D g g D g ⎛⎞ ⎜⎟ ⎝⎠ == =+ = = = = In your calculators PV=0.30; FV=0.32; PMT=0; N=10; CPT I/Y=0.6475 (The I/Y is your growth rate in this case) 2. An 8-percent-coupon bond sells for $800 and matures in seven years. Calculate its yield to maturity, assuming the following: a. The bond pays a single annual interest payment. b. The bond pays interest semiannually. Solution a. PV=-800, FV=1000, N=7, PMT=0.08*1000=80, CPT I/Y=12.44% and YTM=12.44% b. PV=-800, FV=1000, N=7*2=14, PMT=(0.08*1000)/2=40, CPT I/Y= 6.175% and YTM=2*6.175%=12.35
Background image of page 1

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
3. A 7/14 percent bond is purchased forty-three days after the most recent interest payment. How much accrued interest must be paid by the bond purchaser?(Assume annual coupon payments and 365 days in a year) Solution Here there was a typo, so a) if you took it as is 7/14 coupon rate = 0.5%. Annual coupon pmt=0.005*1000=$5 and accrued interest=$5*(43/365)=0.589061 or about 59 cents b) the correct should have been 7 and ¼ or coupon rate = 7.25 and coupon payment=.0725*1000=$72.5 and accrued interest= 72.5*43/365= $8.541096
Background image of page 2
Image of page 3
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

This note was uploaded on 03/27/2012 for the course FINA 3320 taught by Professor Picou during the Summer '12 term at Texas A&M University, Corpus Christi.

Page1 / 7

FINA4332_HW2 - FINA4332 Fall 2011 Solutions to Homework 2...

This preview shows document pages 1 - 3. Sign up to view the full document.

View Full Document Right Arrow Icon
Ask a homework question - tutors are online