Ch.3_Solution_Manual_Ed_1_v8_

Ch.3_Solution_Manual_Ed_1_v8_ - Exercises 3.1 Exercise 3.1,...

Info iconThis preview shows pages 1–5. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
Exercises 3.1 Exercise 3.1, Solution 1: Percentage Decimals Fraction in Lowest Terms a. 80% 0.8 4 5 b . 25% 0.25 1 4 c. 150% 1.5 3 2 d . 1 6 % 2 0.065 13 200 e. 4.8% 0.048 6 125 f. 8% 0.08 2 25 g . 3 % 5 10 0.106 53 500 h . 225% 2.25 9 4 i. 0.25% 0.0025 1 400 j. 26% 0.26 13 50 - k . 15% 0.15 3 20 - l. 58.33% 0.5833 7 12 - Exercise 3.1, Solution 3: a. 0.20 350 = 70 b. 0.125 800 = 100 c. 1.3 40 = 52 d. 0.0025 75 = 0.1875 e. 0.25% 200 = 0.0025 200 = 0.5 km f. 11 % 2 × 1000 = 5.5% 1000 = 0.055 1000 = $55.00 Exercise 3.1, Solution 5: a. B = 220, P = 100, R =? 100 = = 220 P R B = 0.454545… 100% = 45.45% b. B = $90, P = $100, R =? 100 = = 90 P R B = 1.111111… 100% = 111.11% c. B = 2 km = 2000 m, P = 280 m, R =?
Background image of page 1

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
280 = = 2000 P R B = 0.14 × 100% = 14% d. B =? P = $27.90, R = 15% = 0.15 27.90 = 0.15 P B = R = $186.00 e. B =? P = 156, R =120% = 1.2 156 = = 130 1.20 P B = R f. P = ? B =$200, R = 33 4 % = 8.25% = 0.0825 P = B R = $200 0.0825 = $16.50 g. B =? P = $16.50, R = 0.75% = 0.0075 16.50 = 0.0075 P B = R = $2200.00 h. P =? B = $108, R = 1 4 % = 0.25% = 0.0025 P = B R = $108 0.0025 = $0.27 Exercise 3.1, Solution 7: B = $280,000, R = 250% = 2.50, P = B R = 280,000 2.50 = $700,000.00 Therefore, Amanda made sales of $700,000.00 Exercise 3.1, Solution 9: P = $410,440, R = 130% = 1.3, 410,440 = 1.3 P B = R = $315,723.0769. .. Therefore, she paid $315,723.08 for the condo. Exercise 3.1, Solution 11: B = $180.75, P = $23.50, 23.50 = 180.75 P R = B = 0.130013. .. = 13.00% Therefore, the tax rate was 13.00%. Exercise 3.1, Solution 13: B = $120,000, R = 25.5% = 0.255, P = B R = 120,000 0.255 = $30,600 (this is the amount raised). Therefore, amount of money left to be raised = 120,000 30,600 = $89,400.00 Exercise 3.1, Solution 15: B = $50, R = 10% = 0.10, 2
Background image of page 2
P = B R = 50 0.10 = $5 (this is the amount of discount). Therefore, he paid = 50 5 = $45.00 for the pair of shoes. Exercise 3.1, Solution 17: P = $1,280,000, R = 111% = 1.11, 1,280,000 = 1.11 P B = R = $1,153,153.153. .. Therefore, they budgeted $1,153,153.15 to build the highway. Exercise 3.1, Solution 19: a. B = 300,000, R = 12.25% = 0.1225, P = 300,000 0.1225 = 36,750 Therefore, 36,750 were from China. b. B = 300,000, R = 9.75% = 0.0975, P = 300,000 0.0975 = 29,250 Therefore, 29,250 were from Philippines. Combined number of immigrants from China and Philippines = 36,750 + 29,250 = 66,000 R = 0.195% = 0.00195, P = 66,000, 66,000 = 0.00195 P B = R = 33,846,153.85 Therefore, the population of Canada in 2010 was 33,846,154 Exercise 3.1, Solution 21: Cost of labour = 0.30 30,000 = $9000.00 Increase amount = 5% of 9000 = $450.00 Therefore, cost of the car will increase by $450.00. Exercise 3.1, Solution 23: Increase amount for Tudor’s salary = 0.14 2815 = $394.10 Therefore, Tudor’s increased salary = $2815 + $394.10 = $3209.10 Increase amount for Rani’s salary = 0.11 2875 = $316.25 Therefore, Rani’s increased salary = $2875 + $316.25 = $3191.25 Therefore, Tudor has a higher salary after the yearly appraisal.
Background image of page 3

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
Exercises 3.2
Background image of page 4
Image of page 5
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Page1 / 22

Ch.3_Solution_Manual_Ed_1_v8_ - Exercises 3.1 Exercise 3.1,...

This preview shows document pages 1 - 5. Sign up to view the full document.

View Full Document Right Arrow Icon
Ask a homework question - tutors are online