Exam+II_fa06

Exam+II_fa06 - Test 55 Name - Chemistry 115-E/ {/5121},...

Info iconThis preview shows pages 1–11. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
Background image of page 1

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
Background image of page 2
Background image of page 3

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
Background image of page 4
Background image of page 5

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
Background image of page 6
Background image of page 7

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
Background image of page 8
Background image of page 9

Info iconThis preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full DocumentRight Arrow Icon
Background image of page 10
Background image of page 11
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: Test 55 Name - Chemistry 115-E/ {/5121}, (IS—rm’ Mir?” Section ' EXAM II Total Points = 130 TA 3 _ Monday, 7:00 PM October 23, 2006 "x THIS EXAM IS FOR STUDENTS WITH TUESDAY-THURSDAY 7:3 0 LECTURE. YOU SHOULD HAVE AN ORANGE COMPUTER ANSWER SHEET! Directions: 1-. Each student is responsible for following directions. Read this page carefully. 2. Write your name and other requested information on this page and on the separate answer sheet. 3. QQ_D_E your name on the answer sheet using an ordinary (#2) pencil. 4. C_O_IE your correct 10-digit identification number (PUID) on the answer sheet. THIS IS VERY IMPORTANT! ‘ ' 5. QQQE your section number on the answer sheet. Please use all m digits, 0101, 0102, 0201, etc. This is also very important! 6. CODE the test number shown in the upper right-hand corner on the anSWBr sheet in the block labeled “Test/Quiz Number”. This is Test 55.‘ 7. . _ Put all calculations on the examination pages. DO NOT PUT ANY EXTRA MARKS ON THE - COMPUTER ANSWER SHEET! 8. This exam consists of 20 multiple—choicequestions worth 6.5 points each. Choose the _o_n_e best or correct answer for each question and write it both on your exam paper an_d on the computer answer sheet. The computer answer sheet is the only one that will be graded! ' 9. This exam consists of 9 pages plus Useful Information, a Periodic Table and 2 sheets of scratch paper. Please check to be sure that you have them all! KEEP YOUR ANSWERS AND WORK COVERED TO PROTECT _ THE INTEGRITY OF YOUR WORK” . CE 3% . E i. . a 8 3:; 2:: E no 3.. . mm :3 E a and Ed 53 58 €me :3 :2 mm .5 .. Eu E< Em fl_z : am 3 co 8 . a mm. a .32 32. $2 32 :2 to: E“: as: . on . E a. 5. =m Em E .....z E . cm 3 . em S G E . .. {Jilin a3 33 GE 55 :2. m: a: . o: o3 m2 [II]; . AGE Goa SE 9.03 .E um an. E 2: 2: m2 . . z: .um am .msefizm £8 85 $2 $2 an: 32.. 2: $2 . :m 2 5 am >9 «H E 3 E. . mm 2. S S . cm mm . 2.. E m. 32 £3 £3 a? 2.3 :3; we: :1; =m up c2 .2 5 . > .5 am 3 .9. S 3 3 mm mm . 2 .mm. a R 3.3 8.2. 3% 3.3 .83 .83. 2.2. u :2 .6 .> a. 2m “u M. .. 2 3 mm mm 5 on 2 .. mm . o0. m hm wm 3% 3.2 E 6 f. .: 00.2 .m a 85805 2t we 2&3. omwoiom Chem 115-E — Exam II (Test 55) - 10/23/06 USEFUL INFORMATION W'aveiengm, Chem llS-E F Exam H (Test 55) — 10/23/06 3 1. The ionic compound with the highest lattice energy is: (a) LiZS ‘ (b) CszS (c) CaSe (d) MgO (e) NaZTe 2. Average bond energies for the following bonds are: N—H 391 kJ/mol H—I-l 432 kJ/mol N—N 160 kJ/rnol N=N 418 kJ/mol N-EN 945 kJ/mol What is AH°nm of the reaction represented by the following equation? N2(%) + 3 Hzlgl —> 2NH3lg) (a) — 105 M (b) —890 kJ (c) 986 k] (d) 4587 k] (e) 3582 U 3.. Which of these statements is true for C2H4 and CH3CN? (a) It will take more energy to break a CZH4 molecule into individual atoms than to break a CH3CN molecule into individual atoms. I (b) It will take more energy to break a CH3 CN molecule into individual atoms than to break a C2H4 molecule into individual atoms. _ ' (c) It will take an equal amount of energy to break these two molecules into their individual atoms. (d) There is not enough information given to answer this question” 4. ' What is the molecular shape of a CIR;+ ion with the Lewis structure shown? .. + :F: .. _.| .. :fi—CI—fi: | :E: (a) Tetrahedral (b) Trigonal Pyramidal (c) Trigonal Planar . (d) Square Planar _ (e) 'See Saw Chem 115—15 — Exam 11 (Test 55) — 10f23/06 - 4 5. The Br—Br—Br bond angle in the Brf‘ion is: ' ' .(a) 120° (b) 180° (c) 90° (d) I slightly less than 120” (e) 109.5° 6. What are the O—N—O bond angles in the N0; ion? (a) All equal 120°. (b) All equal 109.50.' (C) All are greater-than 120°. ((1) Two are greater than 1200 one is less than 120°. (e) Two are less than 1200 one is greater than 120°. '7. Which of the following molecules has the carbon—carbon bond that absorbs at the shortest wavelength in the infrared? ' '1 'l H\ ,H' H—C—C—H C=C H-‘CEC—H I I H’ - ‘H - ' I II III Ia) I (b) II (c) III (cl) All three carbon-carbon bonds absorb the same wavelength. (e) The answer cannot be determined from the information given. Chem 115-}3 - Exam II (Test 55) - 10/23/06 5 8. Where areattractive forces larger than repulsiVe forces? Potential energy (kJ/mol) 120 160 200 240 280 320 Internuclear distance (pm) (a) between 150 pm and 180 pm (b) at 210 pm (0) between 240 pm and 320 pm ((1) at 150 pm (e) between 120 pm and 150 pm ****$***=§=*>l=*$******$*************=§=******=3:5k$$$$$$$$$$$$$$******************$$=§=********=§= Questions 9-13 refer to the molecule showu below: 9. _ Which bond has the highest bond order? ' (a) A (b) B (C) D (d) E (e) F Chem 115—13 — Exam 11 (Test 55) — 10/23/06 _ ' 6 10. Which bond is the longest? (a) A (b) B (C) D (d) E (e) F 11. Which label indicates a carbonyl group? (a) A (b) B (C) D (d) E (e) G 12. Which of these rings is present in the molecule? . (a) cyclopropene - (b) cyclobutane (c) cyclopentene (d) cyclohexane (e) ' cycloheptene 13. How many hydrogen atoms aIe bonded to the carbon labeled C? (a) 0 (b) 1 (C) 2 (d) 3 (e) 4 ***************$*$**************************$$*$**************************$******$**** Chem 115-E — Exam II (Test 55) — 10/23/06 7 14. The absorption of octadecylbenzene in the region below 1000 nm is shoWn in the spectrum below: . 240 250 260 270 Wavelength (nm) NIST Chemistry WebBook (http:/[webbook.nist.gov/chemistry) What color is a sample of octadecylbenZene? (a) Red (b) Yellow (0) Green (d) Purple (e) Colorless 15. Xenon, Xe, is about 25 times more soluble than helium, He, in water. The best explanation for this is: ' (a) Xe is a larger atom than He. (b) Xe is more polarizable than He. (c) Xe forms diatomic molecules, He does not. (d) . He liquifies at a lower temperature than Xe. (e) the molar mass of Xe is about 25 times that of He. 16. Which is the most polar single bond? (a) CwF (b) C—O (c) C~Cl (d) ' Si—N (e) Si—F Chem llS-E - Exam 11 (Test 55) - 10/23/06 17. 18. 19. Which has the strongest intermolecular force? (a) 1—01 -_---.I—C:1 ' H ' ([1) Na‘l' ..... 0:: . (b) H—c1-----C1—c1 ‘ H (e) F—F - ~ vF-_F (c) ('_|)__H ..'... H H ' Which lists the molecules in increasing order of their dipole moments? ' (a) NF3 < PF3 < 3123 (c) ' BF3 < PF3 < NF3 (d) BF3 < NF3 < PF3 (e) PF3 = 3133 < NF3 The best representation for sodium chloride dissolved in water is: Chem llS-E F Exam 11 (Test 55) » 10/23/06 9 20. A standard curVe for the concentration of an iron sample is shown in the following figure. ' For this curve, y = 0.115 x + 0.179. Iron Standard Curve, Absorbance vs Concentration u: u I: m .n l— o In .9 < Iron Concentration (m g! L) If the absorbance of an unknown is 0.50, what is the concentration of iron in the unknown? (21) 0.50 M (b) 2.4 M ' (c) 2.4 mg/L (d) 2.8 M (e) ' 2.8 mg/L - END OF EXAM - Before you turn in your scan sheet, be sure you have the following information coded correctly on your scan sheet: Your name Your PUID number Your 4—digit section number The test number printed on the cover sheet in the upper right-hand corner. Answers to the exam questions will be posted on the CHIVI 115 website sometime tomorrow morning (Tuesday, Oct 24), hopefully between 10 AM and Noon. CHM 115 Exam 11 Answers, October 23, 2006 Test Form: (#55) DD 2)A 3)}3 4)E 5)B 6)A 7)c 8)C 9)D 10)c 11)A 12)D 13)c 14)E 15)B 16) E 17) Q a 1.3)13 . 19) c 20) E ...
View Full Document

This note was uploaded on 04/07/2008 for the course CHEM 115 taught by Professor L during the Fall '02 term at Purdue.

Page1 / 11

Exam+II_fa06 - Test 55 Name - Chemistry 115-E/ {/5121},...

This preview shows document pages 1 - 11. Sign up to view the full document.

View Full Document Right Arrow Icon
Ask a homework question - tutors are online