Identitatea_personala.pptx - Bor\u0219 Nicoleta Rutcovschi Samuil-Pavel Identitatea cea mai valoroasa proprietate personala \u201cNu exist\u0103 divesitate f\u0103r\u0103

Identitatea_personala.pptx - Boru0219 Nicoleta Rutcovschi...

This preview shows page 1 - 5 out of 10 pages.

cea mai valoroasa proprietate Borș Nicoleta Identitatea personala Rutcovschi Samuil-Pavel
“Nu există divesitate fără identitate, după cum nu există identitate fără diferențe.”
Identitatea este ansamblu de date care contribuie la identificarea unei persoane deci este pilonul personalității care se referă la specificul ființei umane. Identitatea consta, in clarificarea a cine este cineva, atat ca persoana sociala, cat si ca persoana individuala. Insa, dupa cum afirma Erikson , identitatea nu poate fi limitata la un ansamblu de caracteristici care pot defini un individ pentru totdeauna. Identitatea se inscrie intr-un lung proces de evolutie personala. Ea se modeleaza progresiv, se reorganizeaza si se modifica fara incetare pe tot parcursul vietii. Ce este identitatea?
Identitatea personală Răspunde la întrebarea ”Cine sunt eu?” Constituie identificarea sinelui printr-un sistem propriu de sentimente și valori cea ce ne face unici. Răspunsul la întrebarea ”Cine sunt eu?” depinde în mare măsură de trăsăturile individuale în contextele sociale și istorice în care ne dezvoltăm.

  • Left Quote Icon

    Student Picture

  • Left Quote Icon

    Student Picture

  • Left Quote Icon

    Student Picture