week_7_evs_study_guide

Heavywater reactors d none of the above low dose

Info iconThis preview shows page 1. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

Unformatted text preview: he above What slows down the neutrons that produce fission so that they are traveling at the right speed? a. fuel rods b. moderator c. control rods d. incubator Most nuclear reactors in the U.S. are a. pressurized ­water reactor b. boiling ­water reactor c. heavy ­water reactors d. none of the above Low dose radiation exposure a. may damage DNA b. could be unseen for decades c. could cause leukemia d. all of the above The time for half the amount of the radioactive isotope to decay is known as: a. critical mark b. half ­life c. tipping point d. none of the above The worst facilities for handling radioactivity have occurred a. on military facilities b. at sea c. on college campuses d. none of the above The U.S. plans to store high ­level nuclear waste at: a. Savannah River, South Carolina b. Hanford, Washington c. Yucca Mountain, Nevada d. all of the above How many people died directly from the Chernobyl accident a. 30 b. 3000 c. 30,000 d. none of the above What are some problems with nuclear power a. expensive to build and decommission b. high rates of corrosion in older plants led to shorter service life of plant C. potential target of terrorists D. all of the above ANSWERS 1. C 2. D 3. B 4. C 5. A 6. A 7. C 8. B 9. A 10. D 11. B 12. A 13. C 14. A 15. D...
View Full Document

Ask a homework question - tutors are online