Alumnimorgen_SBI_10dec13 - SBI minisymposium in het kader...

Info icon This preview shows pages 1–3. Sign up to view the full content.

1 SBI minisymposium in het kader van het tutoraat Dinsdag 10 december 2013 Inhoudsopgave 1. Het programma 2. Uitleg over de bedoeling van het symposium 3. De sprekers 4. Tutoraatsopdrachten a. Tutoraat 1b voor cohort 2013 b. Deelnemers aan de cursus studie en loopbaan (Tutoraat 2 voor cohort 2012 + herkansers) c. Deelnemers aan de cursus studie en loopbaan, die ook nog tutoraat 1(b) uit jaar 1 moeten inhalen 5. LinkedIn 1. Programma: 10.15 - 10.30 Plenaire opening (Bart Bossink, WN-Q105) 10.30 – 11.00 Floor Osseweijer Zaalwissel Zaal 1, HG-06A04 (Joep Maas) Zaal 2, HG-06A05 (Inge Rozendal) Zaal 3, HG-11A24 (Jan Dekker) Zaal 4, HG-13A33 (Remco Prenger) 11.15 – 11.45 Lisette van Schaik Rens Spierings Jasmijn Korver Tim Miltenburg Zaalwissel 11.50 – 12.20 Lisette van Schaik Sander Daniels Celine de Die Wim Bijkerk 2. Uitleg van het programma De middag begint met een plenaire bijkomst. Tijdens de plenaire sessie zal ook de eerste spreker haar loopbaan(keuzes) vertellen. Daarna kies je naar welke twee sessies je gaat. Op beide tijdstippen heb je keuze uit vier sprekers. Eén spreker spreekt twee keer zodat je twee keer de kans hebt om naar haar sessie te gaan. Je hebt tien minuten om van zaal te wisselen. Graag direct naar de volgende zaal gaan, zodat er niet nog mensen halverwege binnenkomen. De zalen zijn verdeeld over verdieping 6 t/m 13, dit kost dus enige “reistijd”! Het idee is dat de spreker zelf wat vertelt, maar dat jullie vooral ook veel vragen stellen. Dit laatste gebeurt onder leiding van de zaalvoorzitter. Er is een mogelijkheid dat iedereen spontaan naar dezelfde zaal gaat, vol = vol..., bedenk dus een tweede keus. 3. Sprekers Wim Bijkerk Toen ik mijn bachelor SBI begon, was ik het meest geïnteresseerd in energie en dan met name de technische kant daarvan. Mijn stage had betrekking op kleinschalige biogasopwaardering en was vrij technisch van aard. Tijdens mijn stage heb ik niet alleen gemerkt dat SBI een goede basis biedt, maar ook hoe lastig het is om innovaties te realiseren. Na mijn stage en het afronden van mijn bachelor heb ik daarom gekozen om mij verder te verdiepen in de totstandkoming van innovatie en ben ik begonnen aan de master “Management of Innovation” aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Hoewel deze keuze minder voor de hand liggend is dan een master aan de VU, ben ik er achter gekomen dat het de moeite waard is om verder te kijken. Sander Daniels Hoewel ik mijn studiecarrière begon met Natuur- en Sterrenkunde aan de UvA, is SBI de bachelor geworden die ik afgelopen zomer heb afgerond. Voor mijn Bachelorproject heb ik stage gelopen in Boston bij de start-up 7AC Technologies, waar ik onderzoek deed naar de mogelijke energie- en financiële besparingen van het
Image of page 1

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

2 airconditioningsysteem dat zij aan het ontwikkelen zijn. Ondanks de slopende voorbereiding – het krijgen van een visum bleek een erg langdurig en prijzig proces te zijn – kijk ik erg tevreden terug op mijn stage in Amerika en is het zeer leerzaam geweest om in zo’n totaal andere omgeving een half jaar aan de slag te gaan. Sinds september ben
Image of page 2
Image of page 3
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.
 • Spring '14

{[ snackBarMessage ]}

What students are saying

 • Left Quote Icon

  As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

  Student Picture

  Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

  Student Picture

  Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

  Student Picture

  Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern