TISBI uitwerkingen-1 - TISBI Tentamen 21 Decemer 2012...

Info icon This preview shows pages 1–2. Sign up to view the full content.

TISBI Tentamen 21 Decemer 2012 Opdracht 1: Processor eigenschappen a) zie figuur. Hoeveel verandert de Clock Speed tussen 1972 en 2000? Respectievelijk van 1 tot 1024 b) Hoeveel verdubbelingen zijn dat? 10 verdubbelingen c) Wat is tussen 1972 en 2000 de verdubbelingstijd voor de Clock Speed. 10/(2000-1972)= 10/28 = 1/28 de verdubelingstijd is 2.8 jaar d) Wat is oorzaak voor het afvlakken van de groei van de Clock Speed? De kloksnelheid van processoren hangt nauw samen met warmte productie, daardoor is koeling nodig. Echter op een gegeven punt valt de productie van warmte niet meer te koelen met lucht ( wanneer de processor te warm wordt gaat deze stuk) waardoor het niet mogelijk is een hogere kloksnelheid te behalen. Warmte zorgt voor grotere weerstand hierdoor ook afvlakking van snelheid. Opdracht 2 Monte Carlo simulatie in verschillende PSE’s a) Geef een bijschrift voor onderstaande figuur: begin met een titel en labels. Titel: Profit with cars / Average Profit Label y: Profit ($) / average profit ($) Label x: Cars ordered / Produced Geef een korte uitleg wat er weergeven wordt in de grafiek, en hoe dat komt (hint: schets in de figuur de verdeling die voor deze simulatie gebruikt.) In de grafiek wordt weergegeven bij welk aantal product dat besteld wordt, de maximale profit zal zijn. Wat is de onderliggende oorzaak van de error bars? De grafiek is gebaseerd op een normale kansverdeling, er dient dan rekening te worden gehouden met een onzekerheid. Weergegeven met de error bars Waarom worden de error bars steeds groter (gaande van links naar rechts)? De vraag is een onzekere factor . naarmate je naar rechts gaat is het onzekerder of er ook aan die vraag wordt voldaan. Omdat kans op een hoog aantal verkopen onzekerder is dan precies voldoen aan de vraag. Is het wel mogelijke om veel winst te maken bij een hogere productie wel hoger maar is het minder zeker of je die winst wel zal behalen. Dit is de zien aan de uitschieters in de grafiek. De error bars worden groter.
Image of page 1

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

Image of page 2
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.
 • Spring '14

{[ snackBarMessage ]}

What students are saying

 • Left Quote Icon

  As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

  Student Picture

  Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

  Student Picture

  Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

  Student Picture

  Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern