1 válasszon fénymérési módot 114 a digitális

Info icon This preview shows pages 3–6. Sign up to view the full content.

1 Válasszon fénymérési módot ( 0 114). A digitális SLR fényképezőgépekhez kialakított i-TTL kiegyenlített derítővakuzás aktiválásához válasszon mátrix, középre súlyozott vagy csúcsfényre súlyozott mérést. A célpont-fénymérés kiválasztásakor automatikusan a digitális SLR fényképezőgépekhez kialakított általános i-TTL vakuzás aktiválódik. 2 Nyomja le a vakufelnyitó gombot. A beépített vaku felnyílik és tölteni kezd. Amikor a vaku teljesen feltöltődött, kigyullad a vaku készenléti jelzőfénye ( c ). A beépített vaku használata Vakufelnyitó gomb
Image of page 3

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

190 3 Válasszon vaku módot. Nyomja meg a M ( Y ) gombot és forgassa a fő vezérlőtárcsát mindaddig, míg a kívánt vaku mód ikonja megjelenik a funkciókijelzőn ( 0 191). 4 Ellenőrizze az expozíciót (a záridőt és a rekeszértéket). Nyomja le félig a kioldógombot, és ellenőrizze a záridőt és a rekeszt. A beépített vaku felemelt állapotában elérhető beállításokat a 193. oldalon ismertetjük. A vaku hatását a Pv gomb lenyomásával ellenőrizheti, ekkor a vaku modellfényt bocsát ki ( 0 338). 5 Készítse el a képet. Komponálja meg a képet, állítsa be az élességet és készítse el a felvételt. M ( Y ) gomb Fő vezérlőtárcsa Funkciókijelző A A beépített vaku lehajtása Csökkentheti az energiafogyasztást, ha a használaton kívüli vakut óvatosan lehajtja, amíg a helyére nem kattan.
Image of page 4
191 Vaku módok A fényképezőgép az alábbi vaku módokat támogatja: Vaku mód Leírás Szinkron az első redőnyre Ez a mód ajánlott a helyzetek többségében. Programozott automatikus és rekesz-előválasztásos automatikus módban a záridő automatikusan 1 / 250 és 1 / 60 mp közti értékre áll (illetve 1 / 8000 1 / 60 mp közötti értékre, ha külső vakut használ automatikus FP nagysebességű szinkronnal; 0 329). Vörösszemhatás- csökkentés A fő vakuvillanás előtt a vörösszemhatás-csökkentő lámpa körülbelül egy másodpercig világít. Ennek hatására a fotóalany szemének pupillája összehúzódik, csökkentve ezzel a vaku által esetenként okozott vörösszemhatást. Mivel a zár egy másodperces késéssel old ki, ez a mód nem ajánlott mozgó témák vagy egyéb, gyorsreagálású kioldást igénylő jelenetek fotózásához. Amíg a vörösszemhatás-csökkentő lámpa világít, lehetőleg ne mozgassa a fényképezőgépet. Vörösszemhatás- csökkentés hosszú záridős szinkronnal Hosszú záridős szinkronnal kombinálja a vörösszemhatás- csökkentést. Éjszakai háttér előtt fényképezett portrékhoz használja. Csak programozott automatikus és rekesz- előválasztásos automatikus expozíciós módban használható. A fényképezőgép rázkódása által előidézett elmosódottság megakadályozása érdekében állvány használata ajánlott.
Image of page 5

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

Image of page 6
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.
 • Fall '13

{[ snackBarMessage ]}

What students are saying

 • Left Quote Icon

  As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

  Student Picture

  Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

  Student Picture

  Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

  Student Picture

  Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern