I opløsningen med 03 vil der også ske det samme dog vil kartoflen blive mindre

I opløsningen med 03 vil der også ske det samme dog

This preview shows page 5 - 7 out of 7 pages.

så fulde af vand at de er spændt og derfor er den blevet hård. I opløsningen med 0,3 % vil der også ske det samme dog vil kartoflen blive mindre stiv, idet der ikke vil trænge så meget vand ind som i den første kartoffel. Dette skyldes at koncentrationsforskellen er mindre, og derfor skal der ikke diffunderes så meget vand før koncentrationen er udlignet, og det gør, at denne kartoffel ikke bliver lige så spændt og dermed ikke nær så hård. Kartoffelen i 1 % opløsningen vil foretage den mindste masseændring og det skyldes at koncentrationen er stort set det samme inde som udenfor kartoflen og der vil derfor ikke ske nogen stor diffusion af vand og dermed kun en lille masseændring og ingen ændring på hårdhed. Kartoflen i 3 % opløsningen vil miste vægt, og det er fordi koncentrationen af salt er højere udenfor kartoflen end den er inde i kartoflen, og det gør at vand diffunderer ud af kartoflen
Image of page 5

Subscribe to view the full document.

for at udligne koncentrationen, det resulterer i en masseændring. Og kartoflen vil samtidig blive meget blød. Kartoflen i 6 % opløsningen vil også blive ekstrem blød og vil også miste vægt. Det skyldes også osmose, der gør at vand diffunderes ud af kartoflen for at udligne saltkoncentrationen. Og det resulterer i en masseændring og samtidig bliver kartoflen blødere end den forrige pga. der skulle bruges mere vand i denne proces til at udligne saltkoncentrationen, idet saltkoncentrationen var højere i det her tilfælde. Udefra vores teori, kan vi fastslå, at kartoflen vil foretage den mindste masseændring, når forskellen på saltkoncentrationen er mindst, det skyldes, at der ikke vil ske nogen osmose i denne situation, idet ingen koncentration skal udlignes. Ved at kigge på vores skema kan vi se, at kartoflen i 1 % opløsningen foretager den mindste masseændring, det må skyldes at kartoflens saltindhold er omkring 1 %. Hvis vi gerne vil foretage os en mere præcis undersøgelse af saltindholdet i kartofler, kan vi prøve og putte forskellige kartoffel-stænger i: 0,5 % opløsning- 0,6 % opløsning- 0,7 % opløsning- 0,8 % opløsning- 0,9 % saltopløsning. Vha. at finde ud af i hvilken opløsning, der sker den mindste masseændring, kan vi vurdere saltindholdet i kartofler.
Image of page 6
Image of page 7
 • Fall '15
 • Lin

What students are saying

 • Left Quote Icon

  As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

  Student Picture

  Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

  Student Picture

  Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

  Student Picture

  Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern

Ask Expert Tutors You can ask 0 bonus questions You can ask 0 questions (0 expire soon) You can ask 0 questions (will expire )
Answers in as fast as 15 minutes