Az egyéni beállítások menü 348 nem cpu obj szám

Info icon This preview shows pages 17–20. Sign up to view the full content.

Az Egyéni beállítások menü ( 0 348) Nem-CPU obj. szám választ. elemét társítsa „Megnyomás + vezérlőtárcsák” beállításként a fényképezőgép egyik vezérlőjéhez. A nem-CPU objektív szám kiválasztása hozzárendelhető az Fn gombhoz (f4 Egyéni beállítás, Fn gomb kiosztása , 0 343), a Pv gombhoz (f5 Egyéni beállítás, Ellenőrző gomb kiosztása , 0 349) vagy az A AE-L/AF-L gombhoz (f6 Egyéni beállítás, AE-L/AF-L gomb kiosztása , 0 349). 2 Használja a kiválasztott vezérlőgombot az objektív szám megadásához. Nyomja meg a kiválasztott gombot és forgassa a fő vezérlőtárcsát vagy a segédtárcsát mindaddig, míg a kívánt objektív szám megjelenik a funkciókijelzőn. Gyújtótávolság Maximális rekesz Fn gomb Fő vezérlőtárcsa Objektív szám
Image of page 17

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

233 A 10 tűs távkioldó-csatlakozóhoz GPS-egység csatlakoztatható, amely lehetővé teszi az aktuális szélességi és hosszúsági fok, a tengerszint feletti magasság, az egyezményes világidő (UTC) és a tájolás rögzítését minden egyes felvételhez. A fényképezőgéphez külön beszerezhető GP-1 és GP-1A GPS-egység használható (lásd alább; felhívjuk a figyelmét, hogy ezek az egységek nem biztosítanak iránytű-tájolást), vagy csatlakoztathat harmadik fél által gyártott kompatibilis egységeket is, a külön beszerezhető MC-35 GPS adapterkábel segítségével ( 0 440). ❚❚ GP-1/GP-1A GPS-egység Ezek a külön beszerezhető GPS-egységek Nikon digitális fényképezőgépekkel történő használatra lettek kialakítva. A GPS-egység csatlakoztatására vonatkozó tudnivalókat az egységhez mellékelt használati útmutató ismerteti. Helyadatok A A o ikon A kapcsolat állapotát a o ikon mutatja: o (statikus) : A fényképezőgép adatátviteli kapcsolatot hozott létre a GPS-egységgel. Az ikon megjelenítése alatt készült fényképek képinformációinál egy kiegészítő oldalon szerepelnek a helyadatok is ( 0 246). o (villog) : A helymeghatározó eszköz jelet keres. Az ikon villogása közben készített fényképek nem tartalmaznak helyadatokat. Nincs ikon : Legalább két másodperce nem érkezett új helyadat a GPS-egységről. Ha nem látszik a o ikon, az elkészített képek nem tartalmaznak helyadatokat.
Image of page 18
234 ❚❚ A beállítás menü beállításai A beállítás menüben található Helyadatok elem a következő beállítási lehetőségeket tartalmazza. Készenléti időzítő : Megadhatja, hogy a fénymérők kikapcsoljanak-e automatikusan GPS-egység csatlakoztatásakor. Pozíció : Ez a beállítás csak akkor választható, ha GPS készülék csatlakozik, és a fényképezőgép megjeleníti a GPS-egység által szolgáltatott, az aktuális szélességi és hosszúsági fokra, a tengerszint feletti magasságra, az egyezményes világidőre (UTC) és (amennyiben támogatott) a tájolásra vonatkozó adatokat. Óra beáll. műhold alapján : Válassza az Igen beállítást, ha szinkronizálni kívánja a fényképezőgép óráját a GPS eszköz által szolgáltatott időadatokkal.
Image of page 19

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

Image of page 20
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.
 • Fall '13

{[ snackBarMessage ]}

What students are saying

 • Left Quote Icon

  As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

  Student Picture

  Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

  Student Picture

  Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

  Student Picture

  Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern