Tájékozódhat arról hogyan korlátozhatja az

Info icon This preview shows pages 3–6. Sign up to view the full content.

tájékozódhat arról, hogyan korlátozhatja az élességállítási mód kiválasztását az AF-S vagy az AF-C beállításra, az f9 Egyéni beállítás ( Vezérlőtárcsák testreszab. ) > Tárcsák felcserélése pontjában ( 0 351) pedig arról, miként használhatja a segédtárcsát az élességállítási mód kiválasztására. Az élő nézetben vagy videofelvétel közben elérhető automatikus élességállítási beállításokról lásd a 39. oldalt.
Image of page 3

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

90 AF mező mód Adja meg, hogyan kerüljön kiválasztásra az élességpont keresős fényképezés során. Egypontos AF : Válassza ki az élességpontot a 94. oldalon leírtaknak megfelelően; a fényképezőgép csak a kiválasztott élességpontban levő témára állít élességet. Mozdulatlan témákhoz alkalmazza. Dinamikus AF mező : Válassza ki az élességpontot a 94. oldalon leírtaknak megfelelően. AF-C élességállítási módban a fényképezőgép a környező élességpontokról szerzett információk alapján fogja beállítani az élességet, ha a fényképezendő téma hirtelen elmozdul a kiválasztott pontból. Az élességpontok száma a kiválasztott módtól függően változik: - 9 pontos dinamikus AF mező : Akkor válassza, ha a fénykép megkomponálásához elegendő idő áll a rendelkezésére, illetve ha kiszámíthatóan mozgó témákat (például futókat vagy pályán haladó versenyautókat) fényképez. - 21 pontos dinamikus AF mező : Akkor válassza, ha a fotózni kívánt téma kiszámíthatatlanul mozog (pl. futballmérkőzés játékosai). - 51 pontos dinamikus AF mező : Akkor válassza, ha a fotózni kívánt téma nagyon gyorsan mozog, és a komponálásnál nehézkes a kereső használata (például repülő madarak fényképezésekor). 3D követés : Válassza ki az élességpontot a 94. oldalon leírtaknak megfelelően. AF-C élességállítási módban a fényképezőgép követi azokat a témákat, amelyek elmozdulnak a kiválasztott élességpontból, és a körülményeknek megfelelően új élességpontokat választ. Akkor alkalmazza, ha kiszámíthatatlanul az egyik oldalról a másikra mozgó témák esetében (pl. teniszjátékosoknál) gyorsan kell megkomponálni a képet. Ha a téma a keresőn kívülre kerül, engedje fel a kioldógombot és komponálja meg a képet a keresőben úgy, hogy a téma a kiválasztott élességpontban legyen.
Image of page 4
91 Csoportos AF mező : A fényképezőgép egy, a felhasználó által kiválasztott élességpont-csoport segítségével állítja be az élességet, ezáltal csökken a kockázata annak, hogy a készülék a fő téma helyett a háttérre fókuszál. Akkor válassza, ha a témát nehézkes lenne egyetlen élességpont használatával megörökíteni. Amennyiben a fényképezőgép AF-S élességállítási módban arcokat észlel, a portré témákat fogja előnyben részesíteni az élességállítás során.
Image of page 5

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

Image of page 6
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.
 • Fall '13

{[ snackBarMessage ]}

What students are saying

 • Left Quote Icon

  As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

  Student Picture

  Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

  Student Picture

  Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

  Student Picture

  Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern