Példa a téma és a háttér azonos színű a

Info icon This preview shows pages 13–16. Sign up to view the full content.

Példa : A téma és a háttér azonos színű. A élességpontban több különböző távolságban levő tárgy található . Példa : Ketrecben levő téma. A téma túlnyomórészt szabályos geometrikus mintázatból áll . Példa : Egy felhőkarcoló zsalui vagy ablaksorai. Az élességpont erősen eltérő fényerejű területeket tartalmaz . Példa : A téma félig árnyékban van. A háttérben lévő tárgyak nagyobbnak látszanak, mint a téma. Példa : A képen a fotótéma mögött egy épület látható. A téma sok apró részletet tartalmaz . Példa : Virágmező, vagy olyan témák, amelyek kisméretűek vagy szinte mindenhol ugyanolyan a fényerősségük.
Image of page 13

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

100 A kézi élességállítást az automatikus élességállítást nem támogató objektívekkel (nem AF NIKKOR objektívekkel) használhatja, vagy olyan esetben, ha az automatikus élességállítás nem a kívánt eredményt hozza létre ( 0 99). AF objektívek : Állítsa az objektív élességállítási mód kapcsolóját (ha van) és a fényképezőgép élességállítási módválasztóját M állásba. Kézi élességállítású objektívek : Állítsa a fényképezőgép élességállítási módválasztóját M állásra. A kézi élességállításhoz addig igazítson az objektív élességállító gyűrűjén, míg a keresőben megjelenő kép élessé nem válik. Fényképek bármikor készíthetők, függetlenül attól, hogy a kép éles-e vagy sem. Kézi élességállítás D AF objektívek Ne használjon AF objektíveket az objektív élességállítási mód kapcsolóját M állásba, és a fényképezőgép élességállítási módválasztóját AF állásba állítva. Ezen óvintézkedés figyelmen kívül hagyása károsíthatja a fényképezőgépet vagy az objektívet. Ez nem vonatkozik az AF-S objektívekre, amelyek úgy is használhatók M módban, ha a fényképezőgép élességállítási módválasztóját nem állította M állásba. Élességállítási módválasztó
Image of page 14
101 ❚❚ Az elektronikus távolságmérő A keresőben látható élességjelzővel ellenőrizhető, hogy a kiválasztott élességpontban levő téma éles-e (az 51 élességpont közül bármelyik választható). Miután a témát a kiválasztott élességpontba helyezte, nyomja le félig a kioldógombot, és forgassa el az objektív élességállító gyűrűjét, amíg meg nem jelenik az élességjelzés ( I ). Felhívjuk figyelmét, hogy a 99. oldalon felsorolt témák esetén az élességjelzés esetleg akkor is megjelenhet, ha a téma valójában nem éles; a felvétel elkészítése előtt ellenőrizze az élességet a keresőben. Az elektronikus távolságmérő és a külön megvásárolható AF-S/AF-I telekonverterek együttes használatára vonatkozó információkat lásd a 423. oldalon. A Képsík pozíció A téma és a fényképezőgép közötti távolságot a képsíknak a gépvázon látható jelzésétől ( E ) kell mérni ( 0 1). Az objektív bajonett pereme és a képsík közötti távolság 46,5 mm.
Image of page 15

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

Image of page 16
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.
 • Fall '13

{[ snackBarMessage ]}

What students are saying

 • Left Quote Icon

  As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

  Student Picture

  Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

  Student Picture

  Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

  Student Picture

  Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern