A saját nézetem az hogy össze kell ötvöznöd az

Info icon This preview shows pages 1–3. Sign up to view the full content.

A saját nézetem az, hogy össze kell ötvöznöd az ötleteket ezekből a paradigmákból, hogy egy mesteralgoritmust hozz létre. Szükséged van valami olyanra, mint a gépi tanulás nagy és egységes elmélete, mint a fizika szintén nagy és egységes elmélete. Valaki akár már holnap is felfedezheti, vagy esetleg több száz évet is igénybe vehet majd. Az én érzésem az, hogy ez meg fog történni az életünk során, és talán olyasvalaki lesz, aki valójában nem profi géptanuló kutató. Szeretném, ha egy 20 éves egyetemi hallgató elolvasná a könyvet, és azt az ötletet kapná, hogy felfedezze a Mester Algoritmust.
Image of page 1

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

Nagy követelések készülnek a gépi tanuláshoz, beleértve az AIDS és a rák gyógymódját. Valóban lehetséges-e ez életünk során? ,,A gépek sokkal több információt és még összetettebb folyamatokat követhetnek, mint az emberi lények.” Pedro Domingos A gépek sokkal több információt és még összetettebb folyamatokat követhetnek, mint az emberi lények, és kipróbálhatnak még több gyógyszert vagy oltóanyagot, mint amennyit mi tudunk a laborokban. A gépi tanulás célja a kábítószerek felfedezése a számítógépen végzett folyamat szimulálásával, ami az idő és a költségek töredékét veszi figyelembe. A tény ami nehézzé teszi az AIDS-vírust az, hogy nagyon gyorsan mutálódik. Egy David Heckerman nevű kutató kifejlesztette azt az elképzelést, hogy nem egyetlen helyen támadja meg a vírust, ahogy a legtöbb vakcina. Egyszerre különböző helyeken támadja meg. De ahhoz hogy felfedezzék ezeket a helyeket, olyan adatfeldolgozási skála és a hipotézis-tesztelés szükséges, amit az emberek nem tudnak megtenni. A rákkal a probléma az, hogy nem csak egy betegség. Mindenki rákja más, és a rák mutálódik ahogy nő, így a mai rák ugyanabban a betegben nem ugyanaz, mint a hat hónappal ezelőttiben. Az anyagcsere olyan bonyolult és sok különböző lehetséges mutáció, kombináció, sejtes és környezeti tényezők vannak, hogy nincs olyan ember aki képes ténylegesen elsajátítani mindezt. Ennek eredményeként nincs egyetlen olyan gyógyszer, amely meg fogja gyógyítani a rákot. A gépi tanulás potenciálisan a rák genomjába, a beteg genomjába és az orvostudományba kerülhet, megjósolva hogy melyik gyógyszer vagy gyógyszerek kombinációja használható, vagy akár új gyógyszert tervez konkrétan arra a rákra. De jobb gépi tanulási algoritmusokra van szükségünk, mielőtt ezt megtennénk. Szükségünk van páciensekre is, hogy megosszuk az adataikat, így az algoritmusok tanulhatnak belőlük. David Haussler, aki egyaránt híres molekuláris biológus és gépi tanulást végző kutató, úgy véli, ha képesek vagyunk összegyűjteni az adatokat a betegektől, akkor képesek leszünk a rák gyógyítására. Másképp nem fogunk. ,,Az orvosokat és az ügyvédeket sokkal könnyebb automatizálni, mint az utcaseprőket.” Pedro Domingos Az Oxford Egyetem felmérése szerint a világ munkahelyeinek 47 százaléka lehetne gépi tanulással elérhető az elkövetkezendő évtizedekben. Melyik munkahely lesz a leginkább veszélyeztetett?
Image of page 2
Image of page 3
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.
 • Spring '17

{[ snackBarMessage ]}

What students are saying

 • Left Quote Icon

  As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

  Student Picture

  Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

  Student Picture

  Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

  Student Picture

  Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern