Automatikus af mező a fényképezőgép

Info icon This preview shows pages 5–9. Sign up to view the full content.

Automatikus AF mező : A fényképezőgép automatikusan érzékeli a témát és kiválasztja az élességpontot; arc érzékelése esetén a fényképezőgép a portré témát részesíti előnyben. A fényképezőgép röviddel az élesség beállítása után kijelöli az aktív élességpontokat; AF-C módban a fő élességpont akkor is kijelölve marad, amikor a többi élességpont már kikapcsolt. AF mező mód kiválasztásához nyomja meg az AF mód gombot és forgassa el a segédtárcsát mindaddig, amíg a kívánt beállítás megjelenik a keresőben és a funkciókijelzőn. Funkciókijelző Kereső AF mód gomb Segédtárcsa
Image of page 5

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

92 A 3D követés Ha félig lenyomja a kioldógombot, a fényképezőgép eltárolja az élességpont környezetében levő színeket. Következésképpen a 3D követés nem biztos, hogy a kívánt eredményt hozza a háttérhez hasonló színű, vagy olyan témáknál, amelyek nagyon kis területét foglalják el a keretnek. A AF mező mód Az AF mező mód megjelenik a keresőben és a funkciókijelzőn. AF mező mód Funkciókijelző Kereső Egypontos AF 9 pontos dinamikus AF mező * 21 pontos dinamikus AF mező * 51 pontos dinamikus AF mező * 3D követés Csoportos AF mező Automatikus AF mező * Csak az aktív élességpont látszik a keresőben. A többi élességpont információt szolgáltat az élességállításhoz. A Kézi élességállítás Kézi élességállításkor automatikusan az egypontos AF kerül kiválasztásra.
Image of page 6
93 A Lásd még Annak meghatározásához, hogy a fényképezőgép mennyi idő múlva állítsa be újra az élességet, ha egy tárgy mozog a fényképezőgép előtt, lásd az a3 Egyéni beállítást ( Élességkövetés rögzítéssel , 0 308). Az élességpont dinamikus AF mező és csoportos AF mező módban történő megjelenítéséről lásd az a5 Egyéni beállítást ( Élességpont megvilágítás , 0 309); az AF mező mód választásának korlátozásáról lásd az a11 Egyéni beállítást ( AF mező módvál. korlátozása , 0 314); a fő vezérlőtárcsát használhatja az AF mező mód kiválasztására, erről lásd az f9 Egyéni beállítás ( Vezérlőtárcsák testreszab. ) > Tárcsák felcserélése elemét ( 0 351). Az élő nézetben vagy videofelvétel közben elérhető automatikus élességállítási beállításokról lásd a 40. oldalt.
Image of page 7

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

94 Az élességpont kiválasztása A fényképezőgép 51 élességpontot kínál a felvétel megkomponálásához úgy, hogy a főtéma szinte bárhol elhelyezhető a keretben. Az élességpont kiválasztásához kövesse az alábbi lépéseket (csoportos AF mező módban is így határozhatja meg az élességpont- csoportot). 1 Forgassa az élességmező-választógomb zárját állásba. Ezzel lehetővé válik, hogy a választógombbal kiválassza az élességpontot.
Image of page 8
Image of page 9
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.
 • Fall '13

{[ snackBarMessage ]}

What students are saying

 • Left Quote Icon

  As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

  Student Picture

  Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

  Student Picture

  Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

  Student Picture

  Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern