a impaired driving b careless driving c 9 points 15 points d 2 years e 60 days

A impaired driving b careless driving c 9 points 15

This preview shows page 2 - 4 out of 11 pages.

a) impaired driving b) careless driving c) 9 points, 15 points d) 2 years e) 60 days, 9 points f) fixed g) increased fuel consumption h) emission test 36. Driving at a speed higher than advised on the road signs can lead to many consequences, some of these include: i) It can prove to be very dangerous to drive at a speed higher than the speed limit as it can lead to potential accidents. ii) If caught, you could get a ticket for a fine to pay which will cost you money. This can range from $100-$500 iii) Exceeding the speed limit can give you 6 demerit points which can increase your chances of a license suspension. iv) Fines and tickets lead to an increase in your car insurance as insurance companies see you as ‘risky drivers.’ 37. a) Ian lives 20 km from work, that is 20x2 = 40 km, back and forth. Ian works 5 days a week (every weekday) = 5x4= 20 days a month. Number of weekends a month = 4 Therefore total weekend travelling = 4x300= 1200 km Average travelling in a month = 20x40 = 800 km + 1200 km = 2000 km per month. Average travelling in a year = 2000 x 12 = 24000 km Therefore, Ian travels 2000 km a month and 24000 km a year. b) Average distance travelled in the city per month = 800km Average fuel consumption in the city = 12.9 L/100km Therefore average fuel consumption in the city = 800/100 x 12.9 = 103.2 L per month.
Image of page 2
Average distance travelled on the highway per month = 1200 km Average fuel consumption on the highway = 8.1 L/100 km Therefore average fuel consumption on the highway = 1200/100 x 8.1 = 97.2 L Therefore the average total gas used per month would be 97.2 L + 103.2 L = 200.4 L per month. Average gas consumed a year would be 200.4 x 12 = 2404.8 L of fuel a year. c) Amount Ian should expect to pay for a month = 200.4 L x $1.01/L = $202.4 x 1.13 = $228.7 Amount Ian should expect tp pay a year = $202.4 x 12 = $2428.85 x 1.13 = $2744.6 d) Lube, Oil and Filter is done every 5000 km, therefore the service would be performed 24000/5 = 4.8, approximately 5 times a year. Cost = 5 x $31.95 Tire rotation would be done twice (every 10000km) Cost = 2 x $24.95 Wheel alignment would be done once (every 25000km) so no wheel alignment for the first year, but to be on the safe side we take it into consideration as well.
Image of page 3
Image of page 4

You've reached the end of your free preview.

Want to read all 11 pages?

  • Summer '18
  • Driver's license

  • Left Quote Icon

    Student Picture

  • Left Quote Icon

    Student Picture

  • Left Quote Icon

    Student Picture