zaterdagavond bedrinkend hangend in een zakje in de verwarmende hals van de

Zaterdagavond bedrinkend hangend in een zakje in de

This preview shows page 91 - 93 out of 96 pages.

zaterdagavond bedrinkend, hangend in een zakje in de verwarmende hals van de stad, tot ook mij het bevel van de president treft en het me tegenover mijn niet te vermijden verplichtingen plaatst en ik als man van eer bezield door de verdediging van het gezin en de status actualis situationis- het bereiken zal dat alles blijft zoals men zich maar wensen kan en volgens de regelingen en verordeningen die, voor het welzijn van de mens en de volkeren, zijn ingesteld sinds die verre, verre nacht van de Middeleeuwen toen men er met opgeheven zwaard in slaagde om ten koste van de moorse instellingen van de Toledaanse velden en de lage gebieden waar zij al begonnen waren de boomgaarden te bewerken, vorm te geven aan de nieuwe natie, het uitverkoren volk, de aseptische stad, zonder boomgaard, waar de mens zich door de eeuwen heen voedt met geest en reine lucht. Amen. Nog meer water, om het litteken van de mond uit te wissen. Water, uit de sierra aangevoerd door lange pijpleidingen betaald door de mensen die daar, ver weg, zweten, opdat het als het er eenmaal is- zo zuiver, niet uit de toon valt bij de plaatselijke pneuma en de wil tot leiden niet afremt, opdat het de hoofden niet in sponzen verandert, maar zorgt dat de mannen die ademhalen altijd helder blijven zien, altijd met het bekwame zwaard hooggeheven, leidend, vorm gevend aan de slappe aderrijke corpulentie van de verre onderkoninkrijken. Water dat niet wast, water uitsluitend om te drinken, water dat niet omhult als een nevel of een lage wolk, maar dat door de fijnste poriën van het lichaam dringt, dat purgeert maar niet doorweekt, dat de huid niet opblaast, niet dik maakt, dat niet doet zwellen het harde, bijna hoornachtige profiel van het rijk, van de niet kunstmatig bevloeide akker. En hij dronk het alsof hij ook een arend was die nog heel ver moest vliegen.
Image of page 91

Subscribe to view the full document.

92 Fragmento B.V (104-106) Deze nacht scheen wel bijzonder rijk aan gebeurtenissen te moeten zijn. Het was een elastische zaterdag die zich tot in de vroege zondagmorgen voortzette en die met zaterdagavondlijke substantie besmette. Nog had Pedro de slaap niet gevat, nog bekeek hij zijn gezicht in de gebarsten spiegel, verfrist door het Castiliaanse water, of misschien was hij ook wel gekleed op het door het dienstmeisje half opengeslagen bed neergevallen, of wel was hij al ontkleed en probeerde zich te verzetten tegen de misselijkheid van de kater, of dacht hij aan Dorita en aan het lichaam van Dorita, meer betast dan gezien, toen harde slagen op de huisdeur weerklonken, terwijl de straatdeur blijkbaar door een plichtsgetrouwe nachtwaker geopend was. En na het kabaal leidde de oude vrouw zelf, begeleid door het dienstmeisje, de boodschapper bij Pedro binnen, die de nacht gezonden had om hem opnieuw in haar zondige schoot op te nemen, omdat hij de odyssee die het lot hem had toegedacht nog niet volledig volbracht had. De boodschapper die deze missie moest uitvoeren en die op zijn missie bovendien nog het stempel van de Urgentie had weten te drukken, nodig om de verschillende barrières afstand, ongewoon uur, gesloten deuren, voorzichtigheid en
Image of page 92
Image of page 93
 • Winter '19
 • Yo

What students are saying

 • Left Quote Icon

  As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

  Student Picture

  Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

  Student Picture

  Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

  Student Picture

  Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern

Ask Expert Tutors You can ask You can ask ( soon) You can ask (will expire )
Answers in as fast as 15 minutes