Af s élességállítási mód az élességjelzés i

Info icon This preview shows pages 11–14. Sign up to view the full content.

AF-S élességállítási mód : Az élességjelzés ( I ) megjelenésekor a fényképezőgép automatikusan rögzíti az élességet, amely mindaddig rögzítve marad, amíg félig lenyomva tartja a kioldógombot. Az élesség az A AE-L/AF-L gomb lenyomásával is rögzíthető (lásd fent). 3 Komponálja újra a fényképet és készítse el a felvételt. Az élesség a felvételek készítése között rögzítve marad, ha a kioldógombot félig lenyomva tartja ( AF-S ), vagy nyomva tartja az A AE-L/AF-L gombot, ezáltal egymás után több fényképet is készíthet azonos élesség-beállítással. Az élességrögzítés használatakor ne módosítsa a fényképezőgép és a téma közötti távolságot. Ha a téma elmozdul, állítsa be újra az élességet az új távolságnak megfelelően. Kioldógomb A AE-L/AF-L gomb
Image of page 11

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

98 A Élesség rögzítése az B gombbal Keresős fényképezés közben az élességet a kioldógomb helyett az B gomb használatával is rögzítheti ( 0 88). Ha Csak AF-BE lehetőséget választott az a4 Egyéni beállításhoz ( AF aktiválás , 0 308), a fényképezőgép nem állít élességet, amikor félig lenyomja a kioldógombot; ehelyett az B gomb megnyomásakor állítja be az élességet. Az élesség ezen a ponton rögzül, és rögzítve is marad mindaddig, amíg az B gombot újra meg nem nyomja. A zár bármikor kioldható, bár az élességjelzés ( I ) nem jelenik meg a keresőben. Vegye azonban figyelembe, hogy ha az Élesség lehetőséget választotta az a2 Egyéni beállításban ( AF-S prioritás kiválasztása , 0 307) és egypontos AF beállítást adott meg AF mező módnak, a zár nem old ki, ha a fényképezőgép egyszeri motoros automatikus élességállítás módban nem képes beállítani az élességet. A Lásd még A kioldógombbal történő expozíciórögzítésre vonatkozó információkat lásd a c1 Egyéni beállításban ( Kioldógomb AE-L , 0 319), az A AE-L/AF-L gomb funkcióválasztásáról pedig lásd az f6 Egyéni beállítást ( AE-L/AF-L gomb kiosztása , 0 349).
Image of page 12
99 A Az automatikus élességállítás használatának optimalizálása Az alább felsorolt körülmények között az automatikus élességállítás nem működik megfelelően. Előfordulhat, hogy a fényképezőgép zárja nem old ki, ha a fényképezőgép e körülmények között nem tud élességet állítani, illetve megtörténhet, hogy az élességjelzés ( ) megjelenik, a fényképezőgép pedig hangjelzést ad és engedélyezi az exponálást akkor is, amikor a téma nem éles. Az ilyen esetekben állítsa be az élességet manuálisan ( 0 100), vagy használja az élességrögzítést ( 0 96), amellyel az élességet egy azonos távolságra lévő másik témára állíthatja be, és komponálja újra a képet. A téma és a háttér között nagyon kicsi a kontraszt, szinte egybeolvadnak .
Image of page 13

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

Image of page 14
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.
 • Fall '13

{[ snackBarMessage ]}

What students are saying

 • Left Quote Icon

  As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

  Student Picture

  Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

  Student Picture

  Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

  Student Picture

  Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern