3 a vaku hatótávolsága a rekeszértéktől és az

Info icon This preview shows pages 7–10. Sign up to view the full content.

3 A vaku hatótávolsága a rekeszértéktől és az ISO érzékenységtől függően változik. Tanulmányozza a vaku hatótávolságait bemutató táblázatot ( 0 195), amikor g és h módban beállítja a rekeszértéket.
Image of page 7

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

194 A Vakuvezérlési mód A fényképezőgép az alábbi i-TTL vakuvezérlési módokat támogatja: i-TTL kiegyenlített derítővakuzás digitális SLR-hez : A vakuegység közvetlenül a fő villantás előtt egy sorozatnyi, alig észrevehető elővillantást (mérő elővillantást) bocsát ki. A kép teljes területén található tárgyakról visszaverődő elővillantásokat a hozzávetőleg 91 K (91 000) képpontos RGB érzékelő érzékeli és a mátrixmérési rendszerből származó hatótávolság-adatokkal együtt elemzi, hogy a vakuteljesítményt megfelelően szabályozhassa a főtéma és a környező háttérvilágítás természetes egyensúlyának kialakításához. G, E vagy D típusú objektív használata esetén a vakuteljesítmény kiszámításánál a távolság információkat is figyelembe veszi a rendszer. Nem-CPU objektívek esetén a számítás pontossága növelhető az objektív adatainak megadásával (gyújtótávolság és maximális rekesz; lásd a 0 229. oldalon). Célpont-fénymérés esetén ez a funkció nem használható. Általános i-TTL vakuzás digitális SLR-hez : A vakuteljesítmény úgy van beállítva, hogy a képet általános szinten világítsa be; a háttér fényerejét nem veszi figyelembe. Olyan képek készítéséhez ajánlott, amelyen a fő téma a háttér részleteinek rovására kap hangsúlyt, vagy ha expozíciókompenzáció van használatban. A célpont-fénymérés kiválasztásakor automatikusan a digitális SLR fényképezőgépekhez kialakított általános i-TTL vakuzás aktiválódik. A beépített vaku vakuvezérlési módja az e3 Egyéni beállításban ( Beépített vaku vezérlése , 0 331) választható ki. Az információs kijelző a beépített vaku vakuvezérlési módját az alábbiak szerint jeleníti meg: Vakuszinkron Automatikus FP ( 0 329, 330) i-TTL Kézi Ismétlő vakuzás Vezérlő mód
Image of page 8
195 A Lásd még A 198. oldalon tájékozódhat arról, hogy a fénykép újrakomponálása előtt miként rögzítheti egy bemért téma vakuértékét. Az automatikus FP nagysebességű szinkronra, illetve a vakuszinkron sebességének megadására vonatkozó információkat az e1 Egyéni beállítás ( Vakuszinkron sebessége , 0 329) részben találja. Vaku használata esetén a leghosszabb záridő kiválasztásával kapcsolatban lásd az e2 Egyéni beállítást ( Vakus záridő , 0 331). A vakuvezérléssel és a beépített vaku vezérlő módban való használatával kapcsolatban lásd az e3 Egyéni beállítást ( Beépített vaku vezérlése , 0 331).
Image of page 9

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

Image of page 10
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.
 • Fall '13

{[ snackBarMessage ]}

What students are saying

 • Left Quote Icon

  As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

  Student Picture

  Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

  Student Picture

  Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

  Student Picture

  Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern