Jelenleg egy nagy vita folyik a kérdés körül

Info icon This preview shows pages 3–4. Sign up to view the full content.

Jelenleg egy nagy vita folyik a kérdés körül. Egyes emberek ki akarják tiltani a robotokat és az intelligens fegyvereket a csataterekről. Azt hiszem, ez egy hatalmas hiba lenne, pontosan azért, amit említett. A robot katonák sokkal humánusabbak lehetnek, mint az emberi katonák. Nem dühösek, nem félnek, és nem bosszúállóak; fejüket a csata hevében tartják; és sokkal több gondolatot fordíthatnak a döntésekre, hogy merre vagy mit lőjenek. ,,Rövid szavakban a gépi tanulásnak, mint más technológiáknak, lesznek nyertesei és vesztesei. Hosszú távon leszűkítjük a rossz dolgokat, és jórészt jó következményekkel járunk.” Pedro Domingos Az ENSZ jelenleg fontolgatja az intelligens fegyverek betiltását, ugyanúgy, ahogy a vegyi és biológiai fegyvereket is betiltották. Kiráz a hideg ettől. Azt akarjuk, hogy a mesterséges intelligencia olyan pontig jusson el, ahol minden csatát robotok fognak vívni. Ha az embereket inkább harcban tiltjuk, mint robotokat, a hadviselés remélhetőleg csak verseny lesz, hogy meglássuk, ki építhet és rombolhat nagyobbat, inkább mint embereket ölni. Mit gondolsz, a gyermekeid életében javulni vagy romlani fog a gépi tanulás? Rövid távon, a gépi tanulásban mint más technológiákban, nyertesek és vesztesek lesznek. Hosszú távon leszűkítjük a rossz dolgokat, és jórészt jó következményekkel járunk. Az egyikük, amelyre már megérintettük, az egészség. Gyermekeink generációja az egészségügyi problémákat olyan borzalmasnak tartja, mint ami volt a barbári múltban.
Image of page 3

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

Manapság, amikor megbetegszel, elmész az orvoshoz, és remélhetőleg ő kitalál egy kezelést. A jövőben nem leszel beteg az első helyen, mert a háttérben mind olyan munka történik amely meggyógyít, mielőtt ez megtörténne. Hadd adjak egy rövidebb és egy hosszabb távú példát. Az okostelefonod tele van érzékelőkkel, és majd még több lesz. Lehet, hogy még szenzorok is lesznek a testedben. Ha az okostelefonod úgy érzi, szívrohamot fogsz kapni, azonnal a 911-et fog hívni, és figyelmeztetni fog, hogy megmentse az életed. Úgy gondolom, ez majdnem rövid távon fog történni. Hosszabb távon egy kép egy új betegség kitörését ábrázolja majd, mint a következő Ebola. A jövőben a vírus nagyon gyorsan lesz érzékelve, majd a laboratóriumok megtalálják az oltóanyagot vagy a gyógymódot, és az immunrendszered le fogja tölteni a gyógyításra vonatkozó utasításokat az internetről a szervezetbe anélkül, hogy te a tudatában lennél róla. Általánosabban, azt hiszem, a gépi tanulás, mint más technológiák, egyfajta szupererőt ad. A telefonok távolról kommunikálnak; repülőgépekkel utazol. A gépi tanulás lesz a legnagyobb szuperhatalom. Az emberi faj a világot saját képére alakította, a világhoz való alkalmazkodás helyett. A gépi tanulás ezt egy teljesen új szintre fogja fejleszteni vagyis a világ fog alkalmazkodni hozzád. Amikor belépsz egy autóba, vagy belépsz egy új környezetbe, akár on-line, akár offline, akkor automatikusan konfigurálódik számodra. Sok olyan mai csaták információs túlterheltséggel, vagy rossz dolgok bekövetkezése, nem fog megtörténni többé. Sokkal vidámabb és még produktívabb leszel! Simon Worrall
Image of page 4
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.
 • Spring '17

{[ snackBarMessage ]}

What students are saying

 • Left Quote Icon

  As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

  Student Picture

  Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

  Student Picture

  Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

  Student Picture

  Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern