Az iso érzékenység és a rekeszérték

Info icon This preview shows pages 12–16. Sign up to view the full content.

View Full Document Right Arrow Icon
az ISO érzékenység és a rekeszérték módosulásának megfelelően állítja be. A vakuérték rögzítés használatához: 1 Rendelje hozzá a vakuérték rögzítés funkciót a fényképezőgép egyik vezérlőjéhez. Válassza ki „megnyomás” beállításnak a Vakuérték rögzítés lehetőséget az f4 ( Fn gomb kiosztása , 0 343), az f5 ( Ellenőrző gomb kiosztása , 0 349) vagy az f6 ( AE-L/ AF-L gomb kiosztása , 0 349) Egyéni beállításban. 2 Nyomja le a vakufelnyitó gombot. A beépített vaku felnyílik és tölteni kezd. 3 Állítsa be az élességet. Helyezze el a témát a kép középpontjában és az élesség beállításához félig nyomja le a kioldógombot. Vakuérték rögzítés Vakufelnyitó gomb
Image of page 12

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full Document Right Arrow Icon
199 4 Rögzítse a vakuszintet. Miután meggyőződött arról, hogy a vaku készenléti jelzőfénye ( M ) megjelent a keresőben, nyomja meg az 1. lépésben kiválasztott gombot. A vaku a megfelelő vakuszint meghatározásához mérő elővillantást végez. A vakuteljesítmény ezen a szinten rögzül, és a keresőben megjelenik a vakuérték rögzítés ikonja ( e ). 5 Komponálja újra a képet. 6 Készítse el a felvételt. A felvétel elkészítéséhez nyomja le teljesen a kioldógombot. Igény szerint további képek is készíthetők a vakuérték rögzítésének feloldása nélkül. 7 Oldja fel a vakuérték rögzítést. A vakuérték rögzítés feloldásához nyomja meg az 1. lépésben kiválasztott gombot. Győződjön meg arról, hogy a vakuérték rögzítés ikonja ( e ) már nem látható a keresőben.
Image of page 13
200 A Vakuérték rögzítés használata a beépített vakuval A vakuérték rögzítése csak akkor használható a beépített vakuval, ha a TTL lehetőséget választotta az e3 Egyéni beállításban ( Beépített vaku vezérlése , 0 331). A Vakuérték rögzítés használata külső vakuval A vakuérték rögzítése külső vakuval is használható TTL, illetve (ha támogatott) mérő elővillantás AA és mérő elővillantás A vakuvezérlő módban. Ügyeljen arra, hogy ha vezérlő módot választott e3 Egyéni beállításnak ( Beépített vaku vezérlése , 0 331), akkor a mestervakut vagy legalább egy távoli csoportot TTL vagy AA vakuvezérlési módra kell állítania. A Fénymérés Külső vaku használata esetén a vakuérték rögzítés fénymérési területei a következők: Vakuegység Vaku mód A fénymérés területe Önálló vakuegység i-TTL A kép középpontjában elhelyezkedő 6 mm-es kör AA A vaku fénymérőjével mért terület Más vakukkal együtt használva (Fejlett vezeték nélküli megvilágítás) i-TTL Teljes kép AA A vaku fénymérőjével mért terület A (mestervaku)
Image of page 14

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

View Full Document Right Arrow Icon
201 Egyéb fényképezési beállítások Keresős fényképezés során az R gomb megnyomása megjeleníti a fényképezési információkat – beleértve a záridőt, a rekeszt, a még készíthető képek számát és az AF mező módot – a monitoron.
Image of page 15
Image of page 16
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

{[ snackBarMessage ]}

What students are saying

 • Left Quote Icon

  As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

  Student Picture

  Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

  Student Picture

  Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

  Student Picture

  Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern