CHUYEN DE DOC HIEU CO DAP AN.docx

Question 1 why does the author discuss the principle

Info icon This preview shows pages 78–81. Sign up to view the full content.

photography was used to create the illusion that Kong was moving up the building. Question 1. Why does the author discuss the principle of persistence of vision in paragraph 1? A. To introduce a discussion of human vision B. To explain how we remember images C. To support the idea that film is an illusion D. To compare two types of special effects Question 2. The phrase “catch up with” in paragraph 1 is closest in meaning to A. hurry to process B. put aside C. search for D. obtain from memory Question 3. The author primarily defines special effects as A. phenomena that cannot be explained logically B. techniques and devices to create illusions in film C. sounds and images that cause an emotional response D. methods used by filmmakers of the silent film era Question 4. The word rolls in paragraph 3 is closest in meaning to A. changes B. operates C. breaks D. reverses Question 5. The word simulate in paragraph 4 is closest in meaning to A. make it easier to film B. put on top of C. improve the texture of D. create the appearance of Question 6. It can be inferred from paragraph 4 that silent films A. were projected by a machine called the Kinematophone B. relied more on special effects than on acting ability C. used sound effects to make scenes more convincing D. are still very popular with movie audiences today Question 7. All of the following would necessarily involve mechanical effects EXCEPT A. using wires to make objects fly
Image of page 78

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

B. filming each half of a frame separately C. hitting a sheet of metal to create thunder D. building a small model of a town Question 8. Which sentence below best expresses the essential information in the highlighted sentence in paragraph 5? A. The most effective way to lower the cost of a film is to replace location photograph3 with studio sets or backgrounds. B. Special effects technicians build painted or projected backgrounds that appear more realistic than location
Image of page 79
photography. C. One way to reduce costs is to repaint old studio sets and use them again; this also adds to the number of available sets. D. Painted and projected backgrounds are special effects that improve or replace sets, thus making filming less expensive. Question 9. The word which in paragraph 5 refers to A. carpenters B. holes C. ships D. guns Question 10. What point does the author make in paragraph 6 about the 1933 film King Kong ? A. The film combined two different types of special effects. B. The filmmakers trained a giant ape to climb up a building. C. Stop-motion photography was invented during the filming. D. King Kong remains very popular with audiences today. ĐÁP ÁN 1. C 2. A 3. B 4. B 5. D 6. C 7. B 8. D 9. B 10. A GI I THÍCH CHI TI T Question 1: Đáp án B. Key words: paragraph 1, persistence of vision Clue: Topic sentence c a đo n: “Film is an illusion because the moving pictures seen on the screen are not moving at all… They appear to be moving because… ”: Phim là m t o nh b i ộ ả nh ng hình nh chuy n đ ng trong phim trên màn hình không h chuy n đ ng chút nào... Nh ng b c hình trông có v nh đang chuy n đ ng
Image of page 80

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

Image of page 81
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

{[ snackBarMessage ]}

What students are saying

  • Left Quote Icon

    As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

    Student Picture

    Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

  • Left Quote Icon

    I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

    Student Picture

    Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

  • Left Quote Icon

    The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

    Student Picture

    Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern