# Extend each of the following and determine the total

• Test Prep
• nehajohn113
• 57
• 89% (9) 8 out of 9 people found this document helpful

This preview shows page 35 - 38 out of 57 pages.

72) Extend each of the following and determine the total. Quantity Unit Price 74 \$1.35 90 16 70 \$0.885 58 \$1.35
Diff: 1 Type: SA Page Ref: 12-17 Topic: 1.3 Applications – Averages Objective: 1-3: Through problem solving, compute simple arithmetic and weighted averages. 73) Spade Realty sold lots for \$17 120 per hectare. What is the total sales value if the lot sizes, in hectares, were 5 3/4, 7 1/3, 5 5/8, and 4 1/6?
Diff: 1 Type: SA Page Ref: 12-17 Topic: 1.3 Applications – Averages
Objective: 1-3: Through problem solving, compute simple arithmetic and weighted averages. 74) Heart of Gold Realty sold lots for \$50 000 per hectare. What is the total sales value if the lot sizes, in hectares, were 1 3/4, 2 1/3, 3 5/8, and 4 1/6?
Diff: 1 Type: SA Page Ref: 12-17 Topic: 1.3 Applications – Averages Objective: 1-3: Through problem solving, compute simple arithmetic and weighted averages. 75) A salesperson earned a commission of \$926.59 for last week on gross sales of \$7880. If returns and allowances were 10.5% of gross sales, what is his rate of commission based on net sales?
Diff: 2 Type: SA Page Ref: 18-23 Topic: 1.4 Applications – Payroll Objective: 1-4: Determine gross earnings for employees remunerated by the payment of salaries, hourly wages, or commissions. 76) Levi earns \$19.60 an hour with time and one-half for hours worked over 8 a day. His hours for a week are 9.25, 8.5, 10.5, 13.5, and 6.25. Determine his gross earnings for a week.
Regular hours = 8 + 8 + 8 + 8 + 6.25 = 38.25 Overtime hours = 1.25 + 0.5 + 2.5 + 5.5 = 9.75 Regular pay = 38.25 × 19.60 = 749.70 Overtime pay = 9.75 × 19.60 × 1.5 = 286.65 Gross pay = \$1036.35 Diff: 2 Type: SA Page Ref: 18-23 Topic: 1.4 Applications – Payroll Objective: 1-4: Determine gross earnings for employees remunerated by the payment of salaries, hourly wages, or commissions. 77) A salesperson receives a weekly base salary of \$800.00 on a quota of \$2900. On the next \$2100, she receives a commission of 14%. On any additional sales, the commission rate is 19%. Find her gross earnings for a week in which her sales total \$8455.