Fényképezőgép automatikusan kiválaszthassa a

Info icon This preview shows pages 15–18. Sign up to view the full content.

fényképezőgép automatikusan kiválaszthassa a megfelelő frekvenciát, vagy adja meg manuálisan a helyi elektromos hálózatnak megfelelő frekvenciát. D Porszemcse-eltávolítási referenciaadatok Ugyanezek a referenciaadatok felhasználhatók más objektívvel vagy eltérő rekeszértékkel készített fényképekhez is. A referenciaképek nem jeleníthetők meg számítógépes képkezelő szoftverek használatával. A referenciaképek fényképezőgépen való megjelenítésekor rácsos minta jelenik meg. Vibrációcsökkentés G gomb B beállítás menü D Vibrációcsökkentés Amennyiben az Automatikus beállítás nem hozza meg a kívánt eredményt, Ön pedig nem biztos a helyi hálózat frekvenciáját illetően, próbálja ki az 50 és a 60 Hz beállítást is, és válassza azt, amelyik jobb eredményt hozott. A vibrációcsökkentés esetleg nem hozza meg a kívánt eredményt, ha a téma túl fényes; ebben az esetben próbáljon kisebb rekeszt (magasabb f-értéket) használni. A vibrálás elkerülése érdekében válassza az h módot és adjon meg olyan záridőt, amely megfelel a helyi elektromos hálózat frekvenciájának, vagyis 1 / 125 mp-es, 1 / 60 mp-es vagy 1 / 30 mp-es záridőt 60 Hz, illetve 1 / 100 mp-es, 1 / 50 mp-es vagy 1 / 25 mp-es záridőt 50 Hz esetén.
Image of page 15

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

372 Az időzóna-beállítás megváltoztatása, a fényképezőgép órájának beállítása, a dátum megjelenítési formátumának kiválasztása, valamint a nyári időszámítás be- és kikapcsolása ( 0 18). Amikor az óra visszaállt, a B ikon villogni kezd a funkciókijelzőn, az információs kijelzőn pedig egy villogó T jelző jelenik meg. A fényképezőgép menüiben és üzeneteiben megjelenő szöveg nyelvének megadása. Időzóna és dátum G gomb B beállítás menü Beállítás Leírás Időzóna Az időzóna kiválasztása. A fényképezőgép órája automatikusan beállítja az új időzónának megfelelő időt. Dátum és idő A fényképezőgép órájának beállítása. Dátumformátum Az év, a hónap és a nap megjelenítési sorrendjének kiválasztása. Nyári időszámítás Kapcsolja be vagy ki a nyári időszámítást. A fényképezőgép órája automatikusan egy órával előre- vagy visszaugrik. Az alapbeállítás a Ki . Nyelv (Language) G gomb B beállítás menü
Image of page 16
373 A Be beállítással készített fényképek tartalmazzák a fényképezőgép tájolására vonatkozó információt, így automatikusan elforgathatók a visszajátszás során ( 0 288), illetve a ViewNX 2 (mellékelt) és a Capture NX-D (letölthető; 0 260) programmal való megtekintéskor. A gép a következő tájolásokat tudja rögzíteni: A fényképezőgép nem rögzíti a tájolást, ha a Ki beállítás van kiválasztva. Ezt a beállítást pánozáskor, vagy akkor érdemes választani, ha felfelé vagy lefelé néző objektívvel készít képeket.
Image of page 17

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

Image of page 18
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.
 • Fall '13

{[ snackBarMessage ]}

What students are saying

 • Left Quote Icon

  As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

  Student Picture

  Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

  Student Picture

  Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

  Student Picture

  Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern