3 komponálja meg a képet és állítsa be az

Info icon This preview shows pages 20–23. Sign up to view the full content.

3 Komponálja meg a képet és állítsa be az élességet. Egyszeri motoros AF módban ( 0 87) csak akkor készítheti el a felvételt, ha az élességjelzés ( I ) megjelenik a keresőben. Önkioldó mód ( E ) A Zárja le a kereső zárját Ha úgy készít fényképeket, hogy a szeme nincs a keresőn, zárja le a kereső zárját, így megakadályozza, hogy a keresőn át bejutó fény megjelenjen a fényképeken vagy zavarja az expozíciót. Kioldási módválasztó tárcsa
Image of page 20

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

107 4 Indítsa el az időzítőt. Az időzítő indításához nyomja le teljesen a kioldógombot. Az önkioldó jelzőfény villogni kezd. Két másodperccel a fénykép elkészítése előtt az önkioldó jelzőfény abbahagyja a villogást. A zár kb. tíz másodperccel az időzítő elindulása után oldódik ki. Ha a kép elkészítése előtt szeretné kikapcsolni az önkioldót, fordítsa a kioldási módválasztó tárcsát másik állásba. A A beépített vaku használata Mielőtt vakuval készítene fényképet, a vaku felemeléséhez nyomja meg a vakufelnyitó gombot, és várja meg, amíg a M jelzés megjelenik a keresőben ( 0 189). A fényképezés megszakad, ha a vakut az önkioldó elindulása után emeli fel. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy vaku használata esetén csak egyetlen fénykép készül, függetlenül az expozíciók c3 Egyéni beállításban ( Önkioldó ; 0 319) megadott számától. A Lásd még Az önkioldó időtartamának, a készítendő felvételek számának és a felvételek közötti időtartamnak a kiválasztásáról a c3 Egyéni beállításban ( Önkioldó , 0 319) tájékozódhat. Az önkioldó használatakor hallható hangjelzés szabályozására vonatkozó információkért lásd a d1 Egyéni beállítást ( Hangjelzés , 0 321).
Image of page 21
108 Válassza ezt a módot, ha szeretné minimalizálni a tükör felemelése során a fényképezőgép bemozdulása miatt keletkező elmosódottságot. Tükörfelcsapás mód használatához nyomja meg a kioldási módválasztó tárcsa zárjának kioldóját és forgassa a tárcsát V (tükörfelcsapás) állásba. Miután a kioldógomb félig történő lenyomásával beállította az élességet és az expozíciót, nyomja le teljesen a kioldógombot a tükör felemeléséhez, majd a kioldógomb újbóli teljes lenyomásával készítse el a felvételt. Ekkor hangjelzés hallatszik, ha nem a Ki értéket adta meg a d1 Egyéni beállításban ( Hangjelzés , 0 321). A felvétel elkészítése után a tükör lecsukódik. Tükörfelcsapás mód ( V ) D Tükörfelcsapás Felemelt tükörrel nem lehet képeket komponálni a keresőben, illetve az automatikus élességállítás és a fénymérés nem használható. A Tükörfelcsapás mód Automatikusan készül egy kép, ha a tükör felemelése után kb. 30 másodpercig nem végez műveletet. A Az elmosódottság megakadályozása A fényképezőgép mozgásából adódó elmosódottság elkerülése érdekében óvatosan nyomja le a kioldógombot. Állvány használata javasolt. A Lásd még Az elektronikus első redőny zár használatával még tovább csökkentheti az elmosódottságot, erről a d5 Egyéni beállításban ( Elektronikus első redőny zár , 0 323) tájékozódhat.
Image of page 22

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

Image of page 23
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.
 • Fall '13

{[ snackBarMessage ]}

What students are saying

 • Left Quote Icon

  As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

  Student Picture

  Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

  Student Picture

  Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

  Student Picture

  Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern