Kerülni hogy a beépített vaku által kibocsátott

Info icon This preview shows pages 10–13. Sign up to view the full content.

kerülni, hogy a beépített vaku által kibocsátott időzített villanások megjelenjenek a rövid hatótávolsággal készített fényképeken, akkor válasszon alacsonyabb ISO érzékenységet vagy kis rekeszt (nagy f-értéket), illetve használja a beépített vakuhoz való, külön megvásárolható SG-3IR infra panelt. Az optimális eredmény biztosításához a fényesebb időzített villanásokat előidéző hátsó redőnyre történő szinkronizálás esetében SG-3IR infra panel használata szükséges. A távoli vakuegységek elhelyezését követően készítsen egy próbafelvételt, és ellenőrizze az eredményt a fényképezőgép monitorán. Bár nincs korlátozás a használható távoli vakuegységek számát illetően, célszerű legfeljebb hármat alkalmazni. Háromnál több távoli vakuegység használatánál az általuk kibocsátott fény már rontja a teljesítményüket.
Image of page 10

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

338 Válassza ki, hogy miként állítsa a fényképezőgép a vakuszintet expozíciókompenzáció használatakor. Ha Be beállítást választott, amikor a fényképezőgépet a beépített vakuval vagy a Nikon Kreatív Megvilágítási Rendszert ( 0 428) támogató külső vakuval használja, a készülék a Pv gomb megnyomásakor modellfényt bocsát ki ( 0 117). A Ki beállítás kiválasztása esetén a készülék nem bocsát ki modellfényt. Válassza ki az automatikus sorozatkészítés ( 0 133) során sorozatba állítandó beállítást vagy beállításokat. Válassza az AE és vaku ( j ) lehetőséget az expozíció és a vakuszint változtatásával végrehajtandó sorozatfelvételhez, a Csak AE ( k ) lehetőséget, ha csak expozíciósorozatot készít, a Csak vaku ( l ) lehetőséget a csak a vakuszint változtatásával végrehajtandó sorozatfelvételhez, a Fehéregyensúly-sorozat ( m ) lehetőséget a fehéregyensúly-sorozathoz ( 0 139) vagy az ADL expozíciósorozat ( y ) lehetőséget az Aktív D-Lighting változtatásával készülő sorozatfelvételhez ( 0 143). Vegye figyelembe, hogy fehéregyensúly-sorozat nem készíthető, ha a képminőség beállítása NEF (RAW) vagy NEF (RAW) + JPEG. e4: Expozíciókompenz. vakuhoz G gomb A Egyéni beállítások menü Beállítás Leírás YE Teljes kép A vakuszint és az expozíciókompenzáció egyaránt úgy van beállítva, hogy a teljes képen módosítsák az expozíciót. E Csak a háttér Az expozíciókompenzáció csak a hátteret érinti. e5: Modellfény G gomb A Egyéni beállítások menü e6: Autom. sorozat beáll. G gomb A Egyéni beállítások menü
Image of page 11
339 Ebben a menüpontban határozható meg, hogy mely beállításokat érint, ha AE és vaku vagy Csak AE beállítást adott meg az e6 Egyéni beállításban, kézi expozíciós módhoz. Vakus sorozat csak i-TTL vagy AA vakuvezérléssel végezhető. Ha nem Csak vaku beállítást választott, és nem használ vakut, az ISO érzékenység az első felvétel értékén rögzül, az automatikus ISO érzékenység szabályozás beállításától függetlenül ( 0 111).
Image of page 12

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

Image of page 13
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.
 • Fall '13

{[ snackBarMessage ]}

What students are saying

 • Left Quote Icon

  As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

  Student Picture

  Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

  Student Picture

  Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

  Student Picture

  Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern