Cursisten gaan af en toe naar een bijeenkomst en doen

This preview shows page 24 - 25 out of 59 pages.

Van FF taalleren is het prettig dat er minder contacturen zijn. Cursisten gaan af en toe naar een bijeenkomst en doen de rest zelf wanneer dat uit komt. De geïnterviewde heeft het gevoel dat de juiste keuze gemaakt is voor beide cursussen. De leidsters vinden het wel veel werk, maar ze klagen niet. De cursisten die Allemaal Taal volgen, geven wel aan dat ze het traject als zwaar ervaren. Het gaat ook om veel leidsters die geen volledige baan hebben en daarnaast nog andere cursussen moeten volgen. Vooral het aantal contacturen wordt als zwaar ervaren. Inhoud van de cursus FF taalleren: goed materiaal, goed verwoord en goede oefeningen. Allemaal Taal: Het materiaal is goed en heel uitgebreid. Het zou prettig zijn wanneer de cursus meer op maat zou zijn. Cursisten moeten nu ook veel leren waar ze al wel voor geslaagd zijn. Schiedam Zadkine en FF taalleren door CED-Groep De bestuurder vindt dat de hele groep moet voldoen aan de taalnorm, daarom worden niet alleen VVE-medewerkers getoetst en getraind, maar alle pedagogisch medewerkers en onderwijsassistenten. Op de voortoets zijn eenentwintig mensen op één of meerdere modules uitgevallen. Er kon gekozen worden uit drie verschillende opleiders. Er is daarbij gekeken naar kwaliteit van de training en daarna naar de financiën. Samen met andere partijen in Schiedam is er toen een keuze gemaakt. Negentien pedagogisch medewerkers volgen de opleiding van Zadkine (een andere organisatie is daarbij aangehaakt) en drie pedagogisch medewerkers volgen de cursus FF taalleren. FF taalleren is na de zomervakantie gestart. Kwaliteit van de trainer Over de trainer (van beide cursussen) kan de geïnterviewde niet zoveel zeggen, daar heeft ze niet veel over terug gehoord. Wel geeft ze aan dat ze naar aanleiding van dit interview om een terugkoppeling heeft gevraagd bij beide partijen. Op het moment van het interview heeft mevrouw een terugkoppeling ontvangen van CED (FF taalleren). Zij gaven een mooi overzicht van de online module. Ook is één van de drie cursisten telefonisch aangespoord om haar best te doen. Dat is prettig. Intensiteit van de training Zadkine: de opleiding van Zadkine is op de woensdagmiddag. Voor iedere te volgen module geldt één uur per middag. De eerste negen maanden worden maximaal drie modules gevolgd; volgend jaar kunnen de laatste twee modules worden gevolgd. Er is één tot twee uur thuisstudie nodig. Deze cursusmiddagen vinden plaats op de locatie waar ook de VVE- groep is. Er waren wat opstart problemen en soms verliep de communicatie niet helemaal soepel. FF taalleren: dat is lastiger te zeggen, omdat het een online cursus is. Mevrouw weet niet goed hoe lang de pedagogisch medewerkers hiermee bezig zijn. Er zijn studiedagen die verplicht zijn. Ook is er een voorlichtingsmiddag bij aanvang van de cursus. Deze bijeenkomst zou er uit kunnen; de pedagogisch medewerkers konden in principe prima zelf aan de slag met bijvoorbeeld een schriftelijke instructie.
Image of page 24

Subscribe to view the full document.

Image of page 25
 • Fall '19

What students are saying

 • Left Quote Icon

  As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

  Student Picture

  Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

  Student Picture

  Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

  Student Picture

  Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern

Ask Expert Tutors You can ask 0 bonus questions You can ask 0 questions (0 expire soon) You can ask 0 questions (will expire )
Answers in as fast as 15 minutes