novocaină 05 sau 30 ml borat de procaină 2 sau procaină hidroclorhidrică 4

Novocaină 05 sau 30 ml borat de procaină 2 sau

This preview shows page 24 - 27 out of 80 pages.

novocaină 0,5%, sau 30 ml borat de procaină 2%, sau procaină hidroclorhidrică 4%; •anestezia locală se mai poate efectua prin badijonarea meatului şi instilaţie de Xilocaină sau Lidocaină; mai nou, se recomandă preparatul din import Instigel. Precizare : - la femei, anestezia locală [folosirea substanţelor anestezice amintite mai sus] este suficientă pentru efectuarea citoscopiei -în scop diagnostic. - la bărbaţi, cistoscopia cu cistoscop rigid este preferabil să se facă în rahianestezie; se poate utiliza şi anestezia i.v. sau pe mască. 24
Image of page 24
anestezia locală cu Xilocaină este suficientă pentru investigaţiile cu fibroscopul; orice manevră fibroscopică [cistolitolapaxie], rejecţie de prostată sau tumori, necesită anestezie regională sau generală; se verifică fucţionalitatea sistemului de iluminat, starea de curăţenie a lentilelor, etanşeizarea asamblărilor; se lubrefiază instrumentul care urmează să fie introdus cu Instagel; se oferă aparatul medicului; se spală vezica cu o soluţie de acid boric 3% până când lichidul de spălare devine perfect limpede; medicul umple vezica cu 150 ml apă sterilizată sau soluţie dezinfectantă slabă [la bărbaţi] sau 250 ml [la femei] şi înlocuieşte canula de irigaţie cu sistemul optic; se racordează sistemul de iluminat la reţeaua electrică [medicul efectuează inspecţia pereţilor vezicali]; se oferă medicului succesiv - la cerere - cateterele de dimensiuni diferite [dacă examinarea continuă cu cateterismul ureterelor]; se oferă eprubetele pentru recoltările urinare, pentru urocultură sau examene biochimice, biopstice; pacientul cu rahianestezie va fi transferat de pe masa de anestezie pe targa şi transportat în salon; aici este aşezat comod în pat, unde va sta în decubit dorsal, tară pernă timp de 12 ore; se administrează la nevoie, calmante, antispastice; la femei, cistoscopia efectuându-se şi ambulator - acestea vor fi ajutate să coboare de pe masa de examinare şi să se îmbrace; nu necesită supraveghere specială. 4. Reorganizarea locului de muncă: se aruncă deşeuri le, iar instrumentele se spală cu o perie moale, cu apă şi săpun şi se clătesc sub jet, la robinet; 25
Image of page 25
lentilele se şterg cu apă şi săpun, depozitele se îndepărtează cu o perie moale; interiorul se curăţă minuţios cu tampoane de vată montate pe portampon; se insuflă aer sub presiune, pentru îndepărtarea unor eventuale reziduri; tuburile cistoscoapelor se sterilizează prin imersie în soluţie dezinfectantă - Clorhexidină 5% [10 ml la 100 ml apă] = 30', sau prin sterilizare cu etilen dioxid [în etuvă]; sistemul optic se sterilizează prin imersie în soluţie dezinfectantă sau prin păstrarea în vapori de formaldehidă cel puţin două ore; după dezinfecţie şi sterilizare, toate instrumentele se aşează în cutiile în care se păstrează. Incidente şi accidente -accese febrile trecătoare, frisoane, dureri lombare asemănătoare cu colica renală; -mici hemoragii produse spontan sau în urma spă lăturii vezicale cu apă CRl(i8); -ruptura de uretră, cu uretroragie; perfotaţia vezicii urinare.
Image of page 26
Image of page 27

You've reached the end of your free preview.

Want to read all 80 pages?

 • Fall '17
 • Dr. May

What students are saying

 • Left Quote Icon

  As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

  Student Picture

  Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

  Student Picture

  Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

  Student Picture

  Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern

Stuck? We have tutors online 24/7 who can help you get unstuck.
A+ icon
Ask Expert Tutors You can ask You can ask ( soon) You can ask (will expire )
Answers in as fast as 15 minutes
A+ icon
Ask Expert Tutors