Afgelopen vrijdag is men gestart met het tweede

This preview shows page 22 - 24 out of 59 pages.

Afgelopen vrijdag is men gestart met het tweede onderdeel. Rotterdam - Allemaal Taal Kwaliteit van de trainer De cursus wordt verzorgd door twee trainers die tevens ontwikkelaar zijn van de taalcursus. Dit brengt grote voordelen met zich mee. Ze hebben passie voor hun vak. De pedagogisch medewerkers zijn reuze tevreden en gemotiveerd. De geïnterviewde geeft aan heel tevreden te zijn met hoe de pedagogisch medewerkers bezig zijn met hun eigen taalontwikkeling. Intensiteit van de cursus Al met al is het traject zeer belastend voor de pedagogisch medewerkers. Dat heeft niet te maken met Allemaal Taal; het is zwaar om dit naast het werk te doen. Men wordt in zestien weken van 2F naar 3F gestoomd. Een kleine groep heeft meer tijd nodig en volgt een traject van twintig weken. Cursisten hebben twee tot drie uur huiswerk per week. Dat wordt in de eigen tijd gedaan, zonder een vergoeding door de organisatie. Inhoud van de cursus In principe hebben de pedagogisch medewerkers een vrije keuze. Allemaal Taal is het aanbod vanuit de organisatie. Een andere keuze moeten ze zelf financieren. Er is geen pedagogisch medewerker die een andere taalcursus kiest. Allemaal Taal voldoet aan alle verwachtingen. Het komt tegemoet aan alle leerstijlen van de cursisten. Wat ze leren is direct toepasbaar in het eigen werk. De opdrachten zijn goed te doen. Het leren gaat stap sgewijs en gemakkelijk. Zo’n 70 procent van deze groep pedagogisch medewerkers slaagt na een cursus Allemaal Taal. Rotterdam - Verschillende trainingen Er zijn verschillende taaltrainingen ingekocht. Aanvankelijk alleen bij ROC Albeda en ROC Zadkine. Dit zijn veelal NT2-trajecten. Er zijn trajecten gestart van 1F naar 2F en van 2F naar 3F. De resultaten van de ROC’s vielen tegen. Er worden ook losse modules ingekocht bij Taalpartners; een Rotterdams bureau met taalexperts. Zij hadden een inhoudelijk interessant aanbod. Zij bieden verkorte trajecten van 5 lessen. Ze bereiken meestal goede resultaten . Zowel de ROC’s als Taalpartners bieden technische taalle ssen. Dat slaat niet altijd aan, omdat de VVE-context mist. Onlangs heeft de organisatie ook Allemaal Taal ingekocht.
Image of page 22

Subscribe to view the full document.

Bijlage bij de kieswijzers voor taaltoetsen en taalcursussen, Sardes 2013 21 Daar worden de UvA Taaltoetsen bij gebruikt. Dat sluit goed op elkaar aan: toetsen en scholen in de context van VVE. Kwaliteit van de trainer Als pedagogisch medewerkers bij de herhaling niet slagen voor de taaltoets, wordt er al snel afgegeven op de trainer. De vraag is of dat terecht is, omdat 3F soms gewoon te hoog gegrepen blijkt. Intensiteit van de cursus De ervaringen met de taaltrainingen zijn heel wisselend. Men vindt de trainingen vrij intensief. Sommige pedagogisch medewerkers volgen twee dagdelen in de week de training.
Image of page 23
Image of page 24
 • Fall '19

What students are saying

 • Left Quote Icon

  As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

  Student Picture

  Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

  Student Picture

  Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

  Student Picture

  Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern

Ask Expert Tutors You can ask 0 bonus questions You can ask 0 questions (0 expire soon) You can ask 0 questions (will expire )
Answers in as fast as 15 minutes