Nooit reservesleutels onder de mat in bloempotten of

This preview shows page 12 - 14 out of 22 pages.

Nooit reservesleutels onder de mat, in bloempotten of op gemakkelijk bereikbare plekken in huis! Laat geen briefjes achter voor uw familieleden, buren of leveranciers. Vermeld niet op sociale netwerken (Facebook, Twitter) dat u een avond op stap bent of op vakantie gaat. Werk ook niet mee aan telefonische enquêtes over uw reisperiodes. 1. 2. Met deze actie wil de politie in uw gemeente serieus aandacht vragen voor het voorkomen van inbraken. Woninginbraken komen helaas nog altijd veel te veel voor. De materiële schade is al ontzettend vervelend, maar de gedachte dat een vreemde in huis is geweest en tussen alle persoonlijke spullen heeft gezocht kan nog heel lang blijven hangen na een inbraak. Meer dan 80% van de inbraken wordt gepleegd door gelegenheidsdieven. Samen kunnen we het de dieven al flink lastiger maken. Lees de tips die hiernaast staan en wees alert op verdachte situaties in uw buurt. De politie vraagt uw medewerking. Ziet u iets verdachts meld dit dan altijd bij de politie. Dit kan via het algemeen telefoonnummer 0900-8844 of bij spoed via 112. Ook kunt u geheel anoniem een melding maken bij de onafhankelijke stichting Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 (gratis). Doe altijd aangifte van inbraak! Samen sterk tegen inbrekerswerk Voor meer informatie: 3. 4. 6. 7. 8. 9. 10. 5.
Image of page 12

Subscribe to view the full document.

13 Taak 1 | Verkennend en globaal lezen 5. Wat is het onderwerp van de tekst? 6. Wat verwacht je dat er in de tekst aan bod komt? Schrijf dit in 10 tot 20 woorden op. b. Lees de tekst verkennend en geef antwoord op vragen. Bron (bewerkt): de Volkskrant Sociale dienstplicht, jongerentaak… Hoe je het ook noemt, het idee om jongeren te verplichten een maatschappelijke stage te doen, keert steeds terug. Er is ook veel voor te zeggen, vindt lezer Dolf Hautvast. Een verplichte maatschappelijke stage van zes maanden voor álle jongeren in Nederland is een goede manier om de kloof in de samenleving te overbruggen. Zo’n ‘jongerentaak’ levert extra handen op in sectoren waar die welkom zijn, zoals het onderwijs en de zorg. En jongeren zelf hebben er ook profijt van. Door uit hun comfortzone te stappen, gaan ze beter voorbereid en rijker aan ervaringen en contacten een volgende levensfase in. Een goed uitgevoerde jongerentaak kan doorslaggevend zijn op een cv. Het is tijd om dit idee eens door te zetten. Een leven lang profijt Uitgangspunt moet zijn dat iedereen tussen het 18de en 25ste levensjaar zes maanden lang een maatschappelijke bijdrage levert. Het moet dan wel gaan om een goed gekozen taak, die past bij de jongere in kwestie. De jongerentaak moet indien nodig ook gespreid kunnen worden uitgevoerd. Het moet mogelijk zijn die maatschappelijke stage in het kader van een studie te doen, waarbij de inzet meetelt voor het studieresultaat. Geen uitzonderingen als het gaat om wie er meedoet, wel maatwerk. De jongerentaak is een deal: zes maanden werk, een leven lang profijt. Het heeft niets te maken met hoe de militaire dienstplicht was ingericht; het moet ook geen moderne versie hiervan worden.
Image of page 13
Image of page 14
 • Fall '19

What students are saying

 • Left Quote Icon

  As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

  Student Picture

  Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

  Student Picture

  Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

  Student Picture

  Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern

Ask Expert Tutors You can ask 0 bonus questions You can ask 0 questions (0 expire soon) You can ask 0 questions (will expire )
Answers in as fast as 15 minutes