1 adja meg a beépített vaku beállításait

Info icon This preview shows pages 8–11. Sign up to view the full content.

1 Adja meg a beépített vaku beállításait. Válassza ki a beépített vaku vakuvezérlési módját és teljesítmény szintjét. Felhívjuk a figyelmét arra, hogy a teljesítmény szintje – – módban nem állítható. 2 Adja meg az A csoport beállításait. Válassza ki az A csoportba tartozó vakuegységek vakuvezérlési módját és teljesítmény szintjét. 3 Adja meg a B csoport beállításait. Válassza ki a B csoportba tartozó vakuegységek vakuvezérlési módját és teljesítmény szintjét. 4 Válassza ki a csatornát. 5 Nyomja meg az J gombot.
Image of page 8

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

336 6 Komponálja meg a képet. Komponálja meg a felvételt és helyezze el a vakuegységeket az alábbi ábra szerint. Felhívjuk figyelmét, hogy a távoli vakuegységek maximális távolsága a fényképezés körülményeitől függően változhat. 7 Adja meg a távoli vakuegységek beállításait. Kapcsolja be az összes távoli vakuegységet, végezze el a kívánt csoportbeállításokat, majd állítsa azokat a 4. lépésben megadott csatornára. További részletek a vakuegység használati útmutatójában olvashatók. 8 Emelje fel a beépített vakut. A vakufelnyitó gomb megnyomásával emelje fel a beépített vakut. A mérő elővillantások elvégzése érdekében a beépített vakut akkor is fel kell nyitnia, ha a Beép. vaku > Mód menüpont – – lehetőséget választotta. 10 m vagy kevesebb 60° vagy kevesebb 60° vagy kevesebb 30° vagy kevesebb 30° vagy kevesebb 5 m vagy kevesebb 5 m vagy kevesebb A vakuegységek vezeték nélkül távérzékelőit fordítsa a fényképezőgép felé. Fényképezőgép (beépített vaku)
Image of page 9
337 9 Komponálja meg a képet, állítsa be az élességet és készítse el a felvételt. Miután meggyőződött arról, hogy a fényképezőgép és valamennyi vakuegység vaku készenléti jelzőfénye világít, komponálja meg a képet, állítsa be az élességet és készítse el a felvételt. Igény szerint vakuérték rögzítés ( 0 198) használható. A A vakuszinkronizálási mód kijelzése Amennyiben a Beép. vaku > Mód menüpont – – lehetőségét választotta, a M jelzés nem jelenik meg a funkciókijelző vakuszinkronizálási mód jelzőjén. A Vakukompenzáció A M ( Y ) gomb és a segédtárcsa használatával kiválasztott vakukompenzáció érték hozzáadódik a Vezérlő mód menüben a beépített vaku, az A csoport és a B csoport számára beállított vakukompenzáció értékhez. Amikor a Beép. vaku > TTL menüpontban ±0-tól eltérő vakukompenzáció értéket állított be, a funkciókijelzőn és a keresőben Y ikon jelenik meg. A Y ikon villog, amikor a beépített vaku M módban van. D Vezérlő mód A távoli vakuegységeket úgy helyezze el, hogy érzékelő ablakuk érzékelje a beépített vaku által kibocsátott fényt (különös gondossággal járjon el, ha a fényképezőgép nincs állványra rögzítve). Ügyeljen arra, hogy a távoli vakuegységekről ne irányuljon közvetlen fény vagy erős tükröződés a fényképezőgép objektívére (TTL módban) vagy a távoli vakuegységek fotocelláira (AA módban), mivel ez zavarhatja az expozíciót. Ha el szeretné
Image of page 10

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

Image of page 11
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.
 • Fall '13

{[ snackBarMessage ]}

What students are saying

 • Left Quote Icon

  As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

  Student Picture

  Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

  Student Picture

  Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

  Student Picture

  Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern