Ha az objektív gyújtótávolsága ismert külső

Info icon This preview shows pages 14–18. Sign up to view the full content.

Ha az objektív gyújtótávolsága ismert: Külső vakuegységekkel használható az automatikus motoros zoom funkció A gyújtótávolság szerepel a visszajátszott kép adatait megjelenítő kijelzőn (csillaggal jelölve) Ha az objektív maximális rekesze ismert: A rekeszérték megjelenik a funkciókijelzőn és a keresőben A vakuszint a rekesz változásához lesz igazítva, ha a vakuegység támogatja az AA (automatikus rekesz) módot A rekesz értéke szerepel a visszajátszott kép adatait megjelenítő kijelzőn (csillaggal jelölve) Ha mind a gyújtótávolság, mind pedig a maximális rekesz meg van adva: Lehetővé válik a színes mátrixmérés használata (felhívjuk figyelmét, hogy némelyik objektív – például a Reflex-NIKKOR objektívek – esetében lehet, hogy a pontos eredmény eléréséhez középre súlyozott vagy célpont-fénymérést kell használnia) Javul a középre súlyozott és a célpont-fénymérés, valamint a digitális tükörreflexes (SLR) fényképezőgépekhez használt i-TTL kiegyenlített derítővakuzás pontossága Nem-CPU objektívek
Image of page 14

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

230 A fényképezőgép maximum kilenc nem-CPU objektív adatait tudja tárolni. Nem-CPU objektív adatainak beviteléhez vagy szerkesztéséhez: 1 Válassza a Nem-CPU objektív adatai menüpontot. Jelölje ki a beállítás menü Nem-CPU objektív adatai elemét, és nyomja meg a 2 gombot. 2 Válassza ki az objektív számát. Az objektív szám kiválasztásához jelölje ki az Objektív szám lehetőséget, és nyomja meg a 4 vagy a 2 gombot. 3 Adja meg a gyújtótávolságot és a rekeszt. Jelölje ki a Gyújtótávolság (mm) vagy a Maximális rekesz lehetőséget, és a kijelölt elem szerkesztéséhez nyomja meg a 4 vagy a 2 gombot. 4 Mentse el a beállításokat, majd lépjen ki. Nyomja meg az J gombot. A fényképezőgép a megadott gyújtótávolság és maximális rekesz értéket a választott objektív szám alatt tárolja.
Image of page 15
231 A A listában nem szereplő gyújtótávolság Ha a megfelelő gyújtótávolság nem található a listában, válassza az objektív tényleges gyújtótávolságához legközelebb eső, annál nagyobb értéket. A Telekonverterek és zoom objektívek A telekonverterek maximális rekeszértéke a telekonverter és az objektív maximális rekeszének az összege. Felhívjuk figyelmét, hogy a nem-CPU objektívek adatai nem módosulnak, ha zoomot használ. A különböző gyújtótávolságokhoz tartozó adatok rögzíthetők külön objektív számként, vagy megváltoztathatja az objektív adatait a zoom pozíció módosítása után létrejött új gyújtótávolság és maximális rekesz fényében.
Image of page 16

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

232 Nem-CPU objektív használatakor az objektív adatainak előhívásához: 1 Rendelje hozzá a nem-CPU objektív számának kiválasztását a fényképezőgép valamelyik vezérlőgombjához.
Image of page 17
Image of page 18
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.
 • Fall '13

{[ snackBarMessage ]}

What students are saying

 • Left Quote Icon

  As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

  Student Picture

  Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

  Student Picture

  Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

  Student Picture

  Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern