Intensiteit van de cursus Er waren drie groepen in Haarlem bestaande uit VVE

Intensiteit van de cursus er waren drie groepen in

This preview shows page 21 - 23 out of 59 pages.

Intensiteit van de cursus Er waren drie groepen in Haarlem, bestaande uit VVE- collega’s van verschillende organisaties. Een module bestaat uit tien bijeenkomsten van drie uur, met ongeveer een uur zelfstudie per week. Nadeel was dat de trainingen op de vrijdagmiddag waren. Dat werd als onhandig ervaren, maar dat had echter met de planning te maken die mede door de gemeente Haarlem werd bepaald. Inhoud van de training Het gebruikte materiaal was interessant en leuk. Het niveau van de toets lag wel wat hoger. De cursisten hebben een oefentoets gemaakt in een groep van negen. Vier van de negen maakten deze toets voldoende. Deze vier hebben ook de natoets gehaald. Aan de andere vijf mensen die de oefentoets niet hebben gehaald, is veel extra aandacht besteed. De cursisten die de oefentoets niet voldoende hadden gemaakt, mochten wel opgaan voor de natoets maar zij hebben het niet gehaald. Het ROC had die cursisten misschien niet moeten laten toetsen, geeft de geïnterviewde aan. Helmond - Allemaal Taal door ROC ter AA Kwaliteit van de trainer De docent is uitstekend. Er wordt goed naar de toets toegewerkt. Opdrachten worden teruggekoppeld per mail en de begeleiding is erg goed. De cursus is heel leerzaam. De opdrachten in de methode zijn niet overal even helder omschreven. Soms heeft een docent ook moeite met de opdrachten. Intensiteit van de cursus Achttien pedagogisch medewerkers wonen sinds september elke donderdagavond van 19.00 tot 21.00 de bijeenkomsten bij. Er is ongeveer drie tot zes uur zelfstudie per week nodig. Dat is goed voor de resultaten, maar het is ook zware belasting. Ook financieel is het een belasting. De oppas moet thuis worden betaald; dat wordt niet vergoed. Ook de verletkosten worden niet door de gemeente vergoed. Dat is een belasting voor de organisatie.
Image of page 21

Subscribe to view the full document.

Bijlage bij de kieswijzers voor taaltoetsen en taalcursussen, Sardes 2013 20 Inhoud van de cursus De eerste 2 bijeenkomsten van de scholing vielen tegen. Er waren veel vragen over de taaltoets en er heerste onrust. De eerste docent is ziek geworden. Nu hebben ze een andere docent en daar zijn de cursisten heel tevreden over. Via activeer.nl kan er thuis digitaal worden geoefend. Lelystad - ROC Flevoland Intensiteit van de cursus Men hanteert een aanwezigheidsplicht van 90 procent. Als je minder vaak aanwezig bent mag je de toets niet maken. Er worden lessen gegeven en er wordt aan e-learning (vooral thuis veel digitaal oefenen) gedaan. De verhouding is goed. Inhoud van de cursus Na de zomer is men gestart met de cursus. Er wordt modulair gewerkt. Per tien weken wordt een taalonderdeel afgewerkt. Men is begonnen met schrijven en daarna volgt lezen. Alles bij elkaar werkt men maximaal veertig weken (een schooljaar) aan het taaltraject. Het eerste onderdeel (schrijven) is net afgerond en er is getoetst. De uitslag moet nog komen.
Image of page 22
Image of page 23
 • Fall '19

What students are saying

 • Left Quote Icon

  As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

  Student Picture

  Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

  Student Picture

  Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

  Student Picture

  Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern

Ask Expert Tutors You can ask 0 bonus questions You can ask 0 questions (0 expire soon) You can ask 0 questions (will expire )
Answers in as fast as 15 minutes