BA
CHUYEN DE DOC HIEU CO DAP AN.docx

B the country assumed a greater influence in world

Info icon This preview shows pages 53–57. Sign up to view the full content.

B. The country assumed a greater influence in world affairs. C. The country began a simmering conflict with America. D. The country began expanding into Eastern Europe. Question 2 . The word “crucial” in the passage is closest in meaning to A. special B. important C. diverse D. complex Question 3 . According to paragraph 2, all of the fronts American forces fought on were A. located at far distances from the American mainland B. only local in the countries of Europe and Asia C. in country belonging to nearby American allies
Image of page 53

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

D. located at various sites near the American homeland Question 4 . The world “traverse” in the passage is closest in meaning to A. cross B. bypass C. carry D. sail Question 5 . The word “they” in the passage refers to A. American and other allied fighting forces B. Axis powers C. Russians D. supply lines Question 6 . The word “reluctant” in the passage is closest in meaning to A. enthusiastic B. fearful` C. unwilling D. brave Question 7 . According to paragraph 3, most of Russia's fighting was done with A. its navy in the Baltic Sea against shipping
Image of page 54
B. its army against the European Axis powers C. its air force against German industries D. its army against the Japanese forces Question 8 . According to paragraph 4, America's greatest support for the Russians was in providing A. different types of clothing B. a variety of the weapons and ammunition C. a great number of supply ships D. means of land transportation Question 9 . It can be inferred from paragraph 5 that Russian battle tactics A. included civilians in the fighting B. took advantage of greater numbers C. were wasteful of human lives D. were similar to tactics Question 10 . According to paragraph 5, the number of American combat dead was A. the greatest of all the Allied countries B. much less than the number of dead Russians C. equal to the number that the Russians lost D. slightly less than the number of dead Russians. ĐÁP ÁN 1. C 2. B 3. A 4. A 5. C 6. C 7. B 8. D 9. C 10. B GI I THÍCH CHI TI T Question 4: Đáp án A. Key words: traverse Clue: “ This allowed ships to traverse great distances and bring American and other Allied fighting forces to face the Axis powers” Đi u này cho phép các con tàu đi qua m t kho ng cách l n và đ a l c l ng chi n đ u c a M và quân đ ng minh giáp m t quân phát xít. ư ượ ế Phân tích: Xét các đáp án trong ng c nh: A. cross: v t qua m t kho ng cách l n: ượ H p B.bypass: b qua, tránh m t kho ng cách: Không h p lý, tàu không th nh y qua m t kho ng cách hay đi t t trên bi n. C.carry: mang vác kho ng cách: Vô lý D.sail: v t bi n (b ng bu m): ượ Không h p lý v i tàu chi n V y ch n đáp án ế A. cross Question 5: Đáp án C. Key words: they
Image of page 55

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

Clue: “ The Russians, on the other hand, were fighting in their own country for much of the war and were close to their supply lines. They
Image of page 56
Image of page 57
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.

{[ snackBarMessage ]}

What students are saying

  • Left Quote Icon

    As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

    Student Picture

    Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

  • Left Quote Icon

    I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

    Student Picture

    Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

  • Left Quote Icon

    The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

    Student Picture

    Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern