Ez nagyon jelentős kérdés hadd válaszoljam meg

Info icon This preview shows pages 2–4. Sign up to view the full content.

Ez nagyon jelentős kérdés. Hadd válaszoljam meg ezt az ellenkező irányban kifejtve, hogy melyik munkahely lesz a legkevésbé veszélyeztetve. Az elmúlt 50 évben a mesterséges intelligencia egyik meglepetése az volt, hogy az emberek úgy gondolták, hogy automatizálják a triviális dolgokat, például az építési munkát vagy a toalettek tisztítását, és a legnehezebb dolgok lennének amit az orvosok és az ügyvédek csinálnak. Tulajdonképpen kiderül, hogy éppen az ellenkezője. Az orvosokat és az ügyvédeket sokkal könnyebb automatizálni, mint az utcaseprőket. Valójában a gépi tanulás egyik nagy sikere az, hogy egyszerű algoritmust tehetsz, adatbázist adhatsz a betegek felvételeiről, és jobban tud tanulni a cukorbetegségről vagy a mellrákról, mint azok, akik éveket töltöttek az orvosi iskolákban. Mi teszi a munkát nehezen automatizálhatóvá? Ha a munka magában foglalja a rutinos mentális munkát, és sok szempontból az orvosi diagnózis rutinszerű, könnyen automatizálható. Ha a munka magában foglalja a fizikai világgal való érintkezést, a kéz és a láb használatát, akkor nagyon nehéz automatizálni.
Image of page 2

Info icon This preview has intentionally blurred sections. Sign up to view the full version.

Az olyan munkák, amelyekhez szükséges a józan ész, szintén nagyon nehéz automatizálni. A józan ész olyasvalami, amit mi emberek magunkévá teszünk, de rendkívül nehéz a gépeknek elsajátítani. Tehát ha a munkájának józan észre van szüksége, sokkal biztonságosabb, mintha nem. Edward Snowden nyilatkoztatásai azt tárják fel, hogy mennyi elektronikus kommunikáció ellenőrzött rutinszerűen az NSA által. Valyon gépi tanulás veszélyt jelent az alapvető szabadságunkra? A gépi tanulás önmagában nem jelent fenyegetést, de feltétlenül egy olyan eszköz, amit egy szervezet, mint az NSA használ. Tegyük fel, hogy az NSA képes minden elektronikus kommunikációt elfoglalni a világon. A probléma az, hogy ezek a kommunikációk túlnyomó többsége teljesen ártatlan, és nem rendelkeznek az emberi erővel, hogy megnézzék őket. Ismét itt jön be a gépi tanulás. Lehet, hogy gépi tanulási programokat folytatnak ezeken a beszélgetéseken, amik akár valós időben ki tudják választani a gyanús dolgokat. Tehát ha felügyeleti államot szeretne létrehozni, a gépi tanulás potenciálisan egy nagyon veszélyes eszköz. Ugyanakkor a gépi tanulás sok energiát is felkínálhat a kezünkbe. Saját gépi tanulási algoritmusaink lehetnek, amelyek rájönnek, hogyan lehet legyőzni azokat, akik ki akarnak fülelni minket. Mint minden technológia, mindkét fél által lehet használva. A legfontosabb az, hogy mi állampolgároknak meg kell értenünk, mi ez, így meg tudjuk csinálni hogy nekünk dolgozzon, ellentétben azzal, hogy megengedjük a vállalatoknak vagy az államoknak, hogy ezáltal nekik dolgozzon. A kínai filozófus, Laozi, azt állította: "A legjobb katona bosszú nélkül, harag nélkül és gyűlölet nélkül harcol." Lehet, hogy a robotok egy nap majd az emberi katonákat helyettesítik a csatatéren?
Image of page 3
Image of page 4
This is the end of the preview. Sign up to access the rest of the document.
 • Spring '17

{[ snackBarMessage ]}

What students are saying

 • Left Quote Icon

  As a current student on this bumpy collegiate pathway, I stumbled upon Course Hero, where I can find study resources for nearly all my courses, get online help from tutors 24/7, and even share my old projects, papers, and lecture notes with other students.

  Student Picture

  Kiran Temple University Fox School of Business ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  I cannot even describe how much Course Hero helped me this summer. It’s truly become something I can always rely on and help me. In the end, I was not only able to survive summer classes, but I was able to thrive thanks to Course Hero.

  Student Picture

  Dana University of Pennsylvania ‘17, Course Hero Intern

 • Left Quote Icon

  The ability to access any university’s resources through Course Hero proved invaluable in my case. I was behind on Tulane coursework and actually used UCLA’s materials to help me move forward and get everything together on time.

  Student Picture

  Jill Tulane University ‘16, Course Hero Intern