View the step-by-step solution to:

Hi Michelle, Thank you for the answer! I will send them to you again! In 2010, hourly pay (measured in U. dollars) was highest in: Sweden b. Japan c....

Hi Michelle,

Thank you for the answer!

I will send them to you again!


 

In 2010, hourly pay (measured in U.S. dollars) was highest in:

a.         Sweden             b.         Japan               c.         U.S.                  d.         Norway


Which of the following would tend to increase labor supply to a particular job?

a.         The employer cuts back the scope and coverage of the medical plan

b.         Vesting in the firm's pension plan is pushed back from 1 year to 5 years

c.         The crime rate rises in the city where the job is located

d.         The perceived status of the job improves


All else equal, large firms tend to pay higher wages. This may be explained by all of the following, except:

a.         large firms may be more bureaucratic and a less pleasant place to work

b.         large firms are more likely to be unionized

c.         workers at large firms are more highly specialized, requiring more on-the-job training

d.         large firms are more likely to discriminate against women and minorities


Which of the following is not predicted by the hedonic theory of wages, all else constant?

a.         workers that have strong preferences for particular nonwage amenities will be matched with firms that can provide them most cheaply

b.         firms that pay lower wages but offer more amenities have higher than average profits

c.         jobs that offer high levels of safety will pay less than those in which working conditions are less safe

d.         firms will tend to offer those nonwage amenities that they can provide most cheaply



All else equal, a worker is less likely to move:

a.         the smaller the wage differential between the destination and the origin

b.         the lower the discount rate

c.         the greater the number of years one expects to remain in the new location

d.         the lower the indirect costs of migrating


 All else equal, a worker is less likely to move:

a.         if the worker has moved before

b.         the greater the amount of specific training the worker has

c.         the greater the worker's educational attainment

d.         the shorter the distance moved


Older workers are less likely to migrate because older workers:

a.         have typically accumulated more possessions, raising the direct cost of moving

b.         are more likely to have to give up seniority and pension benefits

c.         are more likely to have high psychic costs of moving

d.         all of the above


Suppose a proposed law will ban migration into the U.S.. Considering who gains and who loses from migration, economic theory suggests that, in general:

a.         U.S. businesses and U.S. workers would support the law

b.         U.S. businesses and U.S. workers would object to the law

c.         U.S. businesses would support the law while U.S. workers would object to it

d.         U.S. businesses would object to the law and U.S. workers would support it


Suppose a proposed law will expand migration into the U.S.. Economic theory suggests that there will be a net gain accruing to U.S. workers who are:

a.         gross substitutes with new immigrants

b.         gross complements with new immigrants

c.         employed in the same market as new immigrants

d.         employed in exporting industries


Historically, immigrants in the U.S.:

a.         have been less likely than the native-born population to receive welfare benefits and welfare participation by immigrants has not changed in recent years

b.         have been less likely than the native-born population to receive welfare benefits but welfare participation by immigrants has increased in recent years

c.         have been more likely than the native-born population to receive welfare benefits and welfare participation by immigrants has not changed in recent years

d.         have been more likely than the native-born population to receive welfare benefits but welfare participation by immigrants has decreased in recent years


Immigration to the United States:

a.         peaked in the 1920s with a strong wave of northern Europeans

b.         was less in 1980 than 1970

c.         increased between 1980 and 1985 but then fell off in the later 1980s and early 1990s

d.         surged in the early 1990s because of the amnesty provisions in the Immigration Reform and Control Act


An increase of 500 illegal alien workers would most likely:

a.         increase domestic unemployment by 500

b.         increase wages paid to native workers in industries which typically hire illegal aliens, attracting less than 500 native workers into these jobs

c.         reduce wages paid to native workers in industries which typically hire illegal aliens, displacing more than 500 native workers from these jobs

d.         reduce wages paid to native workers in industries which typically hire illegal aliens, displacing less than 500 native workers from these jobs


Suppose there is an increase in immigration rates of unskilled, illegal aliens. Which of the following is not likely to result?

a.         Unskilled workers would lose if they are gross substitutes with illegal immigrants

b.         Skilled workers would benefit if they are gross complements with unskilled workers

c.         The wages of unskilled workers would fall in those markets not protected by minimum wages

d.         For each immigrant who receives a job there would be one less job available for a native worker


Sign up to view the entire interaction

Top Answer

Here's the explanation you needed for... View the full answer

kaka0831 ANSWERS.docx

1. C.
2. D.
3. A.
4. C.
5. C.
6. A.
7. B.
8. C.
9. C.
10. B.
11. D.
12. A.
13. D.

Sign up to view the full answer

Why Join Course Hero?

Course Hero has all the homework and study help you need to succeed! We’ve got course-specific notes, study guides, and practice tests along with expert tutors.

-

Educational Resources
  • -

    Study Documents

    Find the best study resources around, tagged to your specific courses. Share your own to gain free Course Hero access.

    Browse Documents
  • -

    Question & Answers

    Get one-on-one homework help from our expert tutors—available online 24/7. Ask your own questions or browse existing Q&A threads. Satisfaction guaranteed!

    Ask a Question
Ask a homework question - tutors are online