This question has been answered
Question

Networks have an architecture that you can work to understand and build upon.

    Answer: True or false?

    2.Gifford Pinchot recognises intrapreneurs as being both dreamers and doers.

    Answer: True or false?


    Multi choice questions (MCQ)

    3.Rasheeda has decided to seek endorsement from a local community group for her intrapreneurial project. Which strategy is she employing?

    Answer: a)Identifying key influencers with her organisation

    b)Switching into chameleon mode

    c)Tapping into external influence from a trusted source

    d)Integrating into the DNA of the company


    4.As an intrapreneur, which of the following is an asset available to you at the beginning of your project that would not be available to an entrepreneur?

    Answer: a)Guaranteed funding for your project

    b)Free reign to do whatever you want

    c)The people in your organisation


    5.In a meeting with his buying manager who has been critical of his intrapreneurial project, Siobhan downplays the impact of his project and refers to it as 'pretty much business as usual.' Which strategy is he employing?

    Answer: a)Switching into chameleon mode

    b)Identifying key influencers with her organisation

    c)Integrating into the DNA of the company

    d)Tapping into external influence from a trusted source


    6.Which best represents an intrapreneur working within the grain of their organisation?

    Answer: a)Choosing to focus on your 'day job' because management is not receptive to your project.

    b)Finding positive cultural attributes that you can leverage to drive change

    c)Developing an idea secretly and announcing it in a company-wide meeting

    d)Laying out a compelling argument for why an organisation needs to change its mission statement.


    7.__________ refers to somebody's ability to affect what somebody else does.

    Answer: a)Authority

    b)Acumen

    c)Influence


    8.June is in a meeting about the new process for requesting time off. She is not sure if the new process is better or worse than the old process but she reacts negatively to it because her colleagues in the meeting react negatively. What type of bias is June demonstrating?

    Answer: a)Confirmation bias

    b)Authority bias

    c)Law of the Instrument

    d)Bandwagon bias


    9.__________ refers to power that is formally recognised due to position or rules.

    Answer: a)Authority

    b)Acumen

    c)Influence


    10.You won't be able to get everybody on board with your idea. When you can't change somebody's mind, the next thing to consider is how to change _______.

    Answer: a)projects

    b)arguments

    c)the rules

    d)jobs

    11.According to your reading, what is the danger of your project being overly aligned with an organisation's CEO?

    Answer: a)The CEO is likely to take credit for your idea

    b)Your colleagues will become jealous of the CEO's attention to you

    c)When the next CEO comes to the company, you may struggle to find support

    d)The CEO will blame you if the idea does not work


    12.The tendency to attribute greater accuracy to somebody in a higher position is known as _____________.

    Answer: a)Selection bias

    b)Authority bias

    c)Bandwagon bias

    d)Law of the Instrument


    13.Shizuko is an intrapreneur working at a clothing company. She wants to institute a program to provide damaged garments that are currently discarded to a non-profit organisation that teaches sewing skills to recovering addicts. Her supervisor has advised her that company policy mandates all damaged garments must be discarded.

    What should Shizuko do? Select the best option.

    Answer: a)Give up on her project because it is against company policy

    b)Research the reason behind the policy and determine ways that it can be changed

    c)Try to convince her supervisor to disregard the policy because of the benefits of her program

    d)Look for a job at another company that does not have this policy


    14.Enrolling people from diverse areas and giving them a stake in your project is a good way to _________________.

    Answer: a)Integrate into the DNA of your company

    b)Increase your formal authority

    c)Establish yourself as an expert

    d)Steer the company from the outside


    15.The marketing department of a publishing company decides to ignore the latest research adopt the strategy favoured by the CEO because she is well respected. This is an example of _____________.

    Answer: a)Bandwagon bias

    b)Authority bias

    c)Confirmation bias

    d)Law of the Instrument


    16.According to cognitive psychologists what does 'kin dynamics' refer to?

    Answer: a)The act of being part of a community

    b)The rivalry between siblings

    c)The changes that happen to a group over time

    d)The similarities among people from a similar region


    17.Which of the following are elements of Organisational Culture, according to the article that we read?

    (Select all that apply) (Select 2)

    Answer: a)Organisational Beliefs

    b)Organisational Norms

    c)Organisational Strategies


    18.Emerson wants to convince his company to start a program for employees to mentor local at-risk youth. He finds a copy of the company's Corporate Social Responsibility goals on the website.

    Which of the following goals should Emerson align his program with?

    (Select all that apply)

    Answer: a)Increase employee volunteering by 10%

    b)Make a positive impact on the local community

    c)Increase use of sustainable energy in manufacturing facilities by 20%

    d)Source 90% of all raw materials from renewable resources

    e)Donate 1% of all profits to charities fighting global hunger

    Answered by Expert Tutors
    Step-by-step explanation
    Networks have an architecture that you can work to understand and build upon. Answer: True or false? 2.Gifford Pinchot recognises intrapreneurs as
    Get unstuck

    359,109 students got unstuck by Course
    Hero in the last week

    step by step solutions

    Our Expert Tutors provide step by step solutions to help you excel in your courses